Karaismailoğlu: Hedefimiz 2023 yılında Türksat 6A’yı uzaya göndermek

Eriştirme ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, Türk Havacılık Uzay Sanayii Umumi Müdürlüğünde yapım çalışmaları süren TÜRKSAT 6A’ya ait incelemelerde bulundu.

Elan sonraları basın açıklaması işleyen Karaismailoğlu, vekâlet kendisine son 20 yıldır 183 bilyon dolarlık envestisman yaptıklarını ve Türkiye’yi dünyanın sunu eke projeleriyle buluşturduklarını söyledi.

Karaca, hava, bahir ve çıpa yollarında çok önemli süreçleri tamamladıklarını, yenilerini üstelik strateji ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, dünyada önemi temas sabık dönüş küsurat enformasyon alanında kocaman çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Sabık hafta İstanbul Havalimanı’nda 5G baz istasyonlarının kurulduğunu, böylecene söz konusu havalimanının dünyanın 5G’li havalimanları arasına girdiğini belirten Karaismailoğlu, “Önümüzdeki günlerde 5G’ye domestik ve milli imkanlarla boşlamak amacıyla bile eke çalışmaları zar ettik ve süreçleri izlem ediyoruz.” diyerek konuştu.

Karaismailoğlu, uydu ve feza üstüne birlikte cesim icraat yapıldığına bel ederek, bakanlığın uydu çalışmalarının Türksat AŞ üzerinden yapıldığını söyledi.

Türkiye’nin peyk çalışmalarının dünyada curcunalı getirdiğini ifade eden Karaismailoğlu, benzeri sene içinde uzaya iki yıpranmamış çocuk haberleşme uydusu fırlatan ender ülkelerden biri olunduğuna dikkati çekti. Geçen yılın başında Türksat 5A’nın uzaya fırlatıldığını, haziran ayında bile hizmete alındığını anlatan Karaismailoğlu, dünyanın yüzdelik 30’undan fazlasına, hele monitör yayıncılığına hizmet verildiğini dile getirdi. Karaismailoğlu, Türksat 5B’nin da güzeşte yılın böylece uzaya fırlatıldığını ve güzeşte kamer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ve dünyanın hizmetine sunulduğunu hatırlattı.

Icra Vekili Karaismailoğlu, çekicilik duydukları işlerden birinin de Türksat 6A olduğunu belirterek, “Ağız Ağıza domestik ve milli yerine üretim çalışmaları bitmeme ediyor. Hedefimiz, 2023 yılının ikinci çeyreğinde Türksat 6A’yı uzaya çalmak. Tamamen Türk mühendislerinin ve çalışanlarının emekleriyle üretilmeye davam ediyor.” dedi.

Türksat 6A’nın yapım süreçlerini takip ettiklerini belirten Karaismailoğlu, projede emeği geçenlere teşekkürname etti.

Uyduya ilişik muhteşem süreçlerin geride bırakıldığını ve çalışmaların aceleten devam ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, “Türkiye, 2023’te Türksat 6A’yı uzaya fırlattığımızda uzayda kişi uydusuyla desise edilen geçmiş 10 ülkeden biri olacak.” ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, uydunun fırlatmasının Space X ile yapılacağını belirterek, bundan sonra süreçlerin daha üstelik acul süreceğini kaydetti.

Peyk çalışmalarının artarak devam edeceğini, Türkiye’nin bu alanda dünyada curcunalı getiren öncü ülkelerden olacağını vurgulayan Karaismailoğlu, “Uzayda izi olmayanın, dünyada gücü olamaz” anlayışıyla uydu çalışmalarını strateji edeceklerini bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul Havalimanı’nda check-mağara 1 an sürüyor

 

Karaismailoğlu: Tecim ve tutum büyümeli

 

Share: