Depremzede kuaför afeti affetmek ve sohbet etmek amacıyla makası eline aldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evi uymazlık gördüğü için Karaman’a gelen bir çocuk annesi eş kuaförü, yerleştirildiği öğrenci yurdunda depremzede avrat ve çocukların ferdî bakımlarını yaparak hem onlara moral vermeye hem üstelik kendisi maneviyat bulmaya çalışıyor.

Depremlerin arkası sıra Karaman’a mevrut depremzedelerin tıpkısı kısmı, Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığına sadık Hatuniye Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi.

Yurdun misafirlerinden 28 yaşındaki kuaför Ayşe Bağırma Alımsatıcı, depreme 9. kattaki evinde yakalandı. Ayağından yaralanan ve komşularının sayesinde dışarı sâdır Alımsatıcı, 2 çağ boyunca sarsıntı anında babaannesinin yanında olan kızına ulaşmaya çalıştı. Kızını bulunca Karaman’a mevrut Alımsatıcı, çocuğuyla Hatuniye Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşamaya başladı.

Alımsatıcı, deminden depremin etkisinden biraz olsun uzaklaşabilmek ve depremzedelerin kendilerini gani hissetmelerine yardım seçmek için fahri olarak kadınların zatî bakımlarını yapıyor.

“O anlar gözümün önünden tek gitmiyor”

Alımsatıcı, AA muhabirine, deprem gecesi 9. kattaki evinde bir tane başına olduğunu söyledi.

Yatak odasındaki dolabın üzerine düştüğünü, dolabın altından elbette çıktığını hatırlayamadığını anlatan Alımsatıcı, “Kurtulunca kapıdan çıktım. Bire Bir komşumun sayesinde aşağıya indim. Ayağım çok acıyordu. Aşağıda ikinci depreme yakalandık. Çok şişman bire bir kabustu.” dedi.

Dışarı çıkınca depremin büyüklüğünü genişlik incitici şekliyle hissettiğini dile getiren Alımsatıcı, şöyle bitmeme etti:

“5 yaşında tıpkı kızım var. Kızım babaannesinde kalıyordu. O anda biricik düşündüğüm kızımdı. Acaba ona ayrımsız şey reşit muydu? 2 zaman boyunca kızıma ulaşamadım. O anlar gözümün önünden hiç gitmiyor. Hatırladığımda ayrımsız acıları gene yaşıyorum. Kızımın babaannesinin evinin yıkıldığını öğrendim. Sonraları kızımın amcasına ulaşabildim. Kızım hayattaydı. Kızımı aldık, akrabalarımla Karaman’a geldik. Haddinden Fazla adamakıllı karşılandık. Herkesten Tanrı razı olsun. Böyle benzeri husus beklemiyorduk. Temas soy ihtiyacımız karşılandı.”

“Travmayı saçlarla ilgilenerek, işimi yaparak atlatmaya çalışıyorum”

Yurtta gönüllü yerine depremzede kadınların şahsi bakımlarını yaptığını tamlayan Alımsatıcı, “Yurttaki bayanların, çocukların kuaförlük hizmetlerini karşılamaya çalışıyorum. Onların mutluluğu benim da mutluluğum oluyor. Bu yaşadığım travmayı saçlarla ilgilenerek, işimi yaparak atlatmaya çalışıyorum. Biraz birlikte olsun uzaklaşıyorum. Arkadaşlarım dahi bahtiyar oluyor.” diye niteleyerek konuştu.

Kahramanmaraş’tan Karaman’a gelerek yurda yerleşen depremzede Elif Doğan birlikte “Karaman halkı ve sıkı personeli çokça gani. Bizlere çokça bereketli davranıyorlar. Fahri adına müteharrik ve bizim kabil depremzede olan aynı ablamız benim saçımı boyadı. Ona teşekkürname ediyorum. Bu bana psikolojik yerine ongun geldi.” dedi.

Share: