Bebekleri Karaman’da dünyaya mevrut depremzede koşa, ekşimsi bir sevinç yaşıyor

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen depremlerin peşi sıra bölgeden ayrılarak Karaman’a mevrut Ömer Cem (24) ve Beyza Ağabey (24) çifti, depremin üzüntüsünü ve kızlarını kucaklarına almanın mutluluğunu tıpkı arada yaşıyor.

Yaklaşık tıpkısı sene önceki evlenen Ömer Toplama Efe ve Beyza Ede’nin mutlulukları çağa haberiyle katlandı. Yapılan kontrollerde doktorlar, Beyza Ağa’nin 6 Şubat’ta veladet yapacağını belirterek, termin verdi. Çift sabahleyin doğum üzere hastaneye gitmenin heyecanını yaşarken, depreme yakalandı.

Yaşadıkları 14 katlı binanın akıbet katındaki evlerinden kendi imkanlarıyla çıkan Ede çifti, önceki haset Kahramanmaraş’ta geçirdi.

Daha sonraları Karaman’a gelen çiftin 9 Şubat’ta Karaman Yetişek ve Araştırma Hastanesinde ayrımsız kız çocukları dünyaya geldi.

“Çokça şükür eşimin ve bebeğimin sağlık durumu ferah”

Ağababa Ömer Toplama Ede, AA muhabirine Kahramanmaraş’ta 14 bükülmüş tıpkı sitenin son katında ikamet ettiklerini söyledi.

Sabaha karşı acı tıpkı sallantıyla uyandıklarını rapor fail Efe, “Aceleten eşimle hor inmeye çalıştık. Merdivenlerdeyken gene sallanmaya başladık. Merdivenlerde, binada hasar oluştu. Aynı şekilde hariç çıkabildik. Yer Sarsıntısı günü sabahı eşim tevellüt düzenlemek için hastaneye yatacaktı. Çok korktuk. Erinçsiz olduk.” diyerek konuştu.

Yer Sarsıntısı sonrası gelişigüzel yerde duygusal pazarı yaşandığını dile getiren Aka, şunları kaydetti:

“O periyot hastaneye gittik. Sistem yerlerde yatıyordu. Çok kötüydü. Ben basımevi ustasıyım. Babam gazeteci. Yerel ayrımsız gazetesi var. Karaman’a gelmeye değişmeyen verdik. Bire Bir otele yerleştik. Eşim burada Karaman Terbiye ve Araştırı Hastanesinde 9 Şubat’ta doğum yaptı. Çok şükür eşimin ve bebeğimin esenlik durumu gür. Babamın meslektaşları Karaman’da bize ayrımsız aile ayarladı. 3 aile bu eve yerleştik. Sistem bizim için seferber oldu. Kızım tek bilmediğimiz tıpkı yerde dünyaya geldi. Bu bize depremden bilahare evire çevire bire bir malumat oldu. Fakat aklımız halen memleketimizde. Zira oralar haddinden fazla dokunaklı. Hayatını kaybeden, yaralanan akrabalarımız komşularımız var. İnsanlar her şeylerini kaybetti. Buruk bire bir neşe yaşıyoruz.”

Deprem gününü anlatan Beyza Aka ise önce evvel hangi olduğunu anlayamadıklarını, sallantı biraz hafifleyince eşyalarını alarak hariç çıktıklarını belirtti.

Merdivenlerin engel gördüğünü, kâh duvarların yıkıldığını gördüklerini anlatan ana Aka, “Süfli inmeye çalışırken ikinci zelzele oldu. Zar el dun inebildik. Yağmur yağıyordu. O gün çokça kötüydü. 6 Şubat’ta doğumum hastanede gerçekleşecekti. Birlik hazırlıklarımızı yapmıştık. Devran burasıymış. Karaman’a geleceğim, kızımı burada dünyaya getireceğim aklıma gelmiyordu. İsmini Asel Lina koyduk. Demincek iyiyiz.” ifadesini kullandı.

Share: