Bulgaristan’daki erken intihabat amacıyla Türkiye’bile de fikir kullanılacak

Trakya Balkan Türkleri Firez ve Tesanüt Derneği Başkanı Cevat Tarih, Bulgaristan’dahi 2 Ekim’üstelik yapılacak intihabat için Türkiye’dahi işlek çifte vatandaşları rey kullanmaya nida etti.

Tarih, AA muhabirine, Bulgaristan’daki seçim maratonunun güzeşte yıldan bu yana devam ettiğini söyledi.

Bulgaristan’daki intihabat üzere Türkiye’bile dinç çifte vatandaşların fikir kullanacağını belirten Güneş, “Toplum Örgütü yerine vatandaşları bilgilendirip kanuni ve demokratik hakları olan oy kullanmalarını motivasyon ediyoruz. Sandığa gelmelerini ve oy kullanarak haklarını kullanmalarını istiyoruz.” dedi.

Edirne ve Keşan ilçesinde 3 kasa kurulacağını anlatım fail Devir, şunları kaydetti:

“Keşan ilçemizde 1, Edirne merkezde 2 kasa olacak. Edirne’deki sandıklardan biri Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosluğunda başkası ise Göçmen Evleri’nin olduğu muhitteki 75. Yıl İlköğretim Okulunda, Keşan ilçesindeki birlikte Keşan Lisesinde kurulacak.

Vatandaşlarımızdan isteğimiz, arzumuz haklarına erbap çıkmaları ve sandığa gitmeleridir. Dünyanın değme tarafındaki Bulgaristan vatandaşlarını düşünce kullanmaya çağırma ediyoruz. Düşünce kullandığımız sürece hükümetler teferruatlı sürekli ve istikrarlı tamam. Buda iki talih arasındaki ilişkilerin pekişmesine, sağlamlaşmasına ve insanlarımızın şen bire bir zaman almasına etken olur.”

Ruz, Bulgaristan’ın güzeşte seneden bu yana dördüncü seçimi yapmak amacıyla sandığa gideceğini hatırlattı.

İlk misil elektronik oylama olacak

Bulgaristan’bile balans istediklerini vurgulayan Güneş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye’dahi 100 bine mail vatandaşımız düşünce kullanmakta. Derneklerin yaptığı çalışmalarla bu suret ihtimal 120 bini bulabilir. 300 bine mail vatandaşımız var, elkızı bunu hep birlikte sandığa yansıtalım. Zira bu boyut iki talih arasındaki ilişkileri pekiştirecek, daha kuvvetli kuma tıpkısı geleceğe hamle atmamızı sağlayacaktır.

Edirne’da kurulacak sandıklarda bu sene ilk defa elektronik oylama gerçekleşecek. Bu hususta vatandaşlarımızın asude, ümitli ve yalın kat şekilde düşünce kullanabileceklerini tefhim etmek isterim. Pusulaya bakarak daha yalınç rey kullanacaklardır. Makinayla elden dokunarak istediğinizi seçmek ve iki kez onaylama kaydıyla oyunuz makbul sayılacaktır. Bu sayede geçersiz oy kalmayacaktır. Sandığa gelin oyunuzu atın.”

beraber Trakya’birlikte Bulgaristandaki seçim üzere Edirne’de 3, Kırklareli’nde 7, Tekirdağ dahi 18 olmak amacıyla 28 sandık kurulacak.

Erken umumi intihap kapsamında sandığa gidilecek.

Bulgaristan’da hükümet kuramayan Bulgaristan Toplumcu Partisi’nin (BSP) 18 Orak Ayı’de aldığı görevi Cumhur Reisi Romanyalı Radev’e iadeli etmesiyle ülkede 2 Ekim’bile er umumi seçme yapılması kararı alınmıştı.

Türkiye’deki göçmenler, Bulgaristan’üstelik 1989’bile al zorba Todor Jivkov’un devrilmesiyle başlayan demokratikleşme sürecinde 15’inci kere umumi seçimde düşünce kullanmaya hazırlanıyor.

4 April, 11 Temmuz ve 14 Son Teşrin 2021’üstelik yapılan üç umumi seçimin ardından seçmenler, hükümetin kurulamaması nedeniyle bu kat erken umumi seçme amacıyla kasa başına gidecek.

Share: