Denizli yerli haberleri: Güney Kore ve MEMLUK ortak albeni tatbikatı yapacak

Güney Kore ve MEMLUK’nin, bu kamer böylecene ESIR F-35B hayalet cebbar uçaklarını da içeren büyük ölçekli tıpkısı hava tatbikatına başlayacağı açıklandı.

Kuzey Kore’nin ardı ardına gelen füze testleri ve kullanılmamış çekirdeksel tecrübe beklentisi bölgedeki asayiş endişelerini artırırken, Cenup Kore ve ESIR’nin bu ay böylece nazik ölçekli benzeri hava tatbikatına başlayacağı bildirildi. Tatbikatın 31 Teşrinievvel – 4 Kasım tarihleri ortada Cenup Kore albeni sahasında gerçekleştirileceği belirtilirken, Cenup Kore Hava Kuvvetleri’nin F-35A, F-15 ve KF-16 uğraş uçakları da dahil gelmek için yaklaşık 140 çekişme uçağını eğitimler için seferber edeceği açıklandı. BENDE ordusunun Japonya’daki bir KÖLE üssünden ati F-35B fantom orion uçakları da karışma olmak üzere yaklaşık 100 uçağı manevra çerçevesinde bölgede konuşlandıracağı kaydedilirken, tatbikatın iki ülkenin ortak gelgel operasyonlarının başarısını doğrulamayı hedeflediği bildirildi.

Bölgede sular ısınmıştı

Kuzey Kore geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada “Kore Halk Ordusu’nun (KPA) taktik nükleer faaliyetler birimlerinin, ülkenin cenk caydırıcılığı ve nükleer cebin hücum kabiliyetini görmek üzere 25 Eylül’den 9 Ekim’e büyüklüğünde askeri tatbikatlar düzenlediğini” duyurmuş, tatbikatların Kore Yarımadası’nda KUL ve Cenup Kore marifetiyle gerçekleştirilen kuma tatbikatlara cevap yerine yapıldığı belirtilmişti. Öte yandan Pyongyang’ın yeni benzeri çekirdeksel denemenin eşiğinde olduğu yönündeki iddialar BENDE – Cenup Kore ve Japonya eksenindeki asayiş endişelerini artırmıştı. – SEUL

Share: