Çocukların okula mutlu başlamaları hayatlarını müspet etkiliyor

Medicana Sivas Hastanesi Ehlihibre Psikoloğu Begüm Özkaya, çocukların okula mutlu başlamalarının hayatlarını müspet yönde etkilediğini belirtti.

Özkaya, yaptığı bağlanmış açıklamada, ekol zamanı geldiğinde kâh çocukların sosyal, akademik ve birey stres altına girdiklerini vurguladı.

Çocukların stresle elbet mücadele edeceklerini bilemedikleri amacıyla daha el aynı sürecin içine girdiklerini aktaran Özkaya, “Yaz tatili, stresli ve anksiyeteli çocuklar için balaban benzeri rahatlama dönemidir. Okul zamanı geldiği ahit çoğu bala sosyal, akademik, duygusal ruhsal gerilim altına girer. Ailesine sadık ve evde çatlak geçirmeyi dost çocuklarda elan kesif görülen stres ve ağrı, genellikle esas ve babadan hasrolunmak istememenin sonucunda meydana gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

Çocukların okulda liyakatsiz olma korkusunun önemine dikkati çeken Özkaya, şunları kaydetti:

“Bu saygı, çocuğun okula alın bakış açısını huysuz yönde etkilemekte ve okula alın aynı utanmak ve ağrı beslemesine illet olmaktadır. Akşamdan başlayan mide bulantıları, halsizlikler, koymak bilmeyen beyin ağrısı, esas ağrısı ve esas dönmesi kadar bahaneler türetirler. Okula kullanılmamış başlamış çocukların yanı sıra lise çağında üstelik bu makule bahaneler üreten öğrencilere sıkça rastlamaktayız ancak ne efsus ki bunların çoğu üstelik aileleri vasıtasıyla anlaşılmıyor ve müzaheret edilemiyor. Okul kaygısı taşıyan çocuklar alelumum okulda bulundukları saatler içinde anne veya babasının da onlarla alay malay olmasını isterler. Asıl veya babasının gitmesi durumunda ağlama krizine girerler ve banko okulda kalmayı kabul etmezler. Derse odaklanmakta sıkıntı çekici bu füru öğretmeninin anlattıklarına adapte olamazlar. Bunlarla alay malay çocuğun afiyet durumu birlikte yaşadığı bu streste, okula istinas sürecinde büyük ehemmiyet taşımaktadır. Çünkü çocukların, okula dimdik ve bahtiyar tıpkı kelle yapması, cümle hayatlarını müspet yönde etkilemektedir.”

Velilere da tavsiyelerde kâin Özkaya, bahanesi olan çocukların okuldan alınıp eve götürülmemesi gerektiğini belirtti.

Share: