İlkadım meclisi 6 maddeyi karara bağladı

İlkadım meclisi 6 maddeyi karara bağladı

SAMSUN – İlkadım Şehremaneti Meclisi, komisyonlardan gelen 6 ruzname maddesini rey birliği ile karara bağladı.

İlkadım Uray Meclisi, Komutan Necattin Demirtaş başkanlığında toplandı. İlgili komisyonlardan havale edilen 6 gündem maddesinin tamamı divan üyelerinin oybirliği ile akseptans edilerek karara bağlandı.

Arıcılar Birliği’ne yer tahsis edildi

Samsun Öz Yetiştiricileri Birliği’nin üyelerine vereceği eğitim bilimi, bilgi şöleni, toplantı ve seminer kadar faaliyetlerini belediyeye ilişkin olan Ilişki Mahallesi’ndeki bağımsız alandaki dükkanın dayanaklık etmek katında yapmasını için gündemde vadi düzlük husus üzerine konuşan İlkadım Şehremini Necattin Demirtaş, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz var. Arıcılar Birliği birlikte zirai kesimle eş say arzusunu gündeme getirdi. Burada mal elde etmek ya bile dirimlik elde edelim mantığıyla değil da ‘vatandaşlar bire bir şeyler öğrensin’ düşüncesiyle yola çıktık. Maaş tahsis yapmış olacağız. Bunu yaparken karşı tarafa üstelik çok yüklenememek gerektiğini düşünüyorum. Protokolde 3 bin 500 TL olarak komisyonda belirlemiş. Bunun mahiye 2 bin TL tahsis ücreti yerine düzeltilerek gine oylanmasını istiyorum” dedi.

Söz konusu özellik SELIM Fırka Kadro Başkanvekili Serkan Akyüz’ün teklifi ile maaş 2 bin 500 TL tahsis ücreti adına değiştirilerek, fikir birliğiyle kabul edildi.

“İşçi ve memurların teşvik çalışmalarında sona gelindi”

YANLIŞSIZ Tümen Ekip Başkanvekili Serkan Akyüz, Başkan Demirtaş’a, “Kül amme kurumlarında promosyonlar güncelleniyor. Bizim böyle bire bir çalışmamız var mı. Bununla ilişkin beklentiniz nedir?” diye sordu. Necattin Demirtaş ise bu istifham üzerine, “Bizde bu şekilde 2 çalışma sistemi var. Birisi şirket elemanlarıyla ilgili, diğeri üstelik memurlarla ait. Onların süreçleri ayrı çalışıyor. Birinde kazanç miktarı düşüşünde sona gelmişiz. Bu yılsonu yıpranmamış kesim yapacağımızdan muhit 1 kamer amacıyla mufassal adisyon yapmadık. Tığ teşvik işine direkt müdahiliz. Gelişmemiş sürede hem işçi hem birlikte memurların özendirme ücretleri mahsus tamam” diyerek konuştu.

Iranlı Tekkesi ticari alandan hars ve yetişek alanına dönüşüyor

MHP Sedir Üyesi Cemalettin Kola’nın Acem Tekkesi’nin akıbetini sorması üstüne açıklama işleyen İlkadım Belediye Reisi Necattin Demirtaş, antrparantez şunları söyledi:

“Acem Tekkesi’ni kültür alanı kendisine düşünüyorum. Hem ticaret hem ekin ikisi benzeri arada götürülmesi sorunlu oluyor. Uray kendisine oradan ticari tıpkı gelirimiz bulunmayan. Bazıları orayı kahvehane olarak kullanıyor. Biz, dal katta kültür-müzakere etkinliklerini gerçekleştireceğiz. Ast katta bile öğrencilerin TEKNOFEST’te tamlanan kodlama başta başlamak üzere yetişek yuvası haline dönüştüreceğiz. Kullanılmamış uygulamamız matlup sonucu verirse onun neticesine bakarak yönümüzü belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Martir İlhan Hamlı’nın adı yapımı bitmeme eden parka verilecek

Öte yandan mecliste, 1992 yılında Doğubeyazıt’ta terör örgütü PKK marifetiyle pusuya düşürülerek martir edilen Kars 14. Mekanize Tugay Komutanlığı emrinde memur Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı’nın adının Kışla Mahallesi Lale Camii karşısında yapımı bitmeme fail yıpranmamış parka verilmesi maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Share: