CHP Umumi Başkanı Kılıçdaroğlu: “Bu felaketlerden ibret alınması geçişsiz”

Antalya’de selin vurduğu Kumluca ilçesinde ziyaretlerde mevcut Cumhuriyet El Partisi (CHP) Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, “Bu felaketlerden ibret alınması lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tıpkısı sekans programa gelmek üzere cemaziyelevvel akşam ezanı Antalya’ya geldi. Kılıçdaroğlu’nun zaman geçmiş durağı geçtiğimiz hafta dominant felaketinin yaşandığı Kumluca ilçesi oldu. İlçede antik şeş üretim işleyen çiftçilerle aynı araya gelen Kılıçdaroğlu, mağdur olan çiftçileri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na Antalya Büyükşehir Belediye Reisi Muhittin Böcü, CHP’li Antalya milletvekilleri ve partililer dahi haremlik etti. Ziyarette ara sıra çiftçiler 30 yıldır bu şekilde aynı doğal kıyamet yaşamadıklarını belirterek, kendilerine arkalama eli uzatılmasını istek etti.

Su baskını yaşanan Ekin Parkı’nda bile çalışmalar hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, esnafa ve vatandaşlara “eski olsun” dileğinde bulundu. Gazetecilere açıklamalarda kâin Kılıçdaroğlu, daha ilk birlikte Kumluca’birlikte analog felaketlerin yaşandığını hatırlatarak, “Kumluca ekincilik üzerine ciddi bölgelerden biri. Buranın daima üretmesi lazım. Burası ürettiği zaman hem Kumluca hem Türkiye kazanıyor” dedi.

“Bu yağmurla, selle mevrut milin bire bir yerde tutulması geçişsiz”

Başat felaketlerinin önlenmesi için tezce gölet yapılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Dava, bu göletlerin bugüne büyüklüğünde yapılmamış olması. Acilen yapılması geçişsiz. Baran Allah’ın hikmeti, yağacak. Bu yağmurla, selle mevrut milin ayrımsız yerde tutulması geçişsiz. Uzmanlar ‘şu alanlara gölet yapılması gerektiğini’ söylüyor, yapılmadığı takdirde bu asıl felaketler ortaya çıkıyor. Tığ de takipçisi olacağız. Bu göletleri sebep yapmadılar? Çok iri servet değil. Baraj yapmıyorsunuz, akmaz yapıyorsunuz. Bu göletler yapılırsa tıpkısı dahaki yağışlar elan birkaç hasarla atlatılacak” diye niteleyerek konuştu.

Felaketlerden öğüt alınması gerektiğini sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Burası behişt üzere tıpkısı vadi, fazlalaşan toprakları var. İnsanlar ekiyorlar, biçiyorlar. Para kazansın istiyoruz. Çiftçinin, üreticinin kazanması lazım. Acun iklim değişikliğini dile getiriyor. BM’nin raporları var. Sağlıklı, ferah düşünen benzeri hükümet bu felaketleri önceleri görür ve ona göre önlemini alır. Benzeri hırs yaşandığı zaman üstelik genişlik bir iki zayiatla onu gidermeye çalışır. İnşallah onlar olacak” ifadelerini kullandı.

“Birileri cidal ediyor, siz hiç endişe etmeyin”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının arkası sıra Finike ilçesine geçerek, burada kendisini bekleyenler ile bire bir araya geldi. Vatandaşlarla fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, uray balkonundan seslendiği vatandaşlara, “Biz kişi ülkemizde varlık içerisinde seyretmek istiyoruz. Bunu başarmanın yolu sizden alacağımız bindi. Beraber ve birlikte varagelmek istiyoruz. Birileri çarpışma ediyor, siz on paralık keder etmeyin, onu zor etmeye kortej verdim” dedi. – ANTALYA

Share: