CHP Kadro Başkanvekili Bağımsız Milletvekili Özel, gündemi değerlendirdi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Mutlak Özel, “CHP Mersin Saylav Mualla Mahir Başarır ve İYİ Tümen Kocaeli Mebus Lütfü Türkkan ile ilgilendiren hazırlanan ayrıcalık dosyalarının görüşüldüğü TBMM Muhtelit Komisyonunda “ihtilaf bulunmayan zira bu parlamentoda, ülkede daha çok demokrasi bulunmayan” görüşünü öne sürdü.

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın başlangıçta nazik konularda ihtilaf partilerini musahabe ederek bindi istediğini ifade etti.

Bakanların birlikte vaktiyle kendi alanlarındaki balaban gelişmeler üstüne liderlere bilgi verdiğini nâkil Hususi, bunların hepsinin AK Fırka döneminde unutulduğunu savundu.

CHP’nin başörtüsüyle ilişik kanun teklifini anımsatan Hususi, iktidarın bu konuda anayasa değişikliği istediğini, kendilerinin de konuyla ait ilk iki randevuya olumlu yanıt verdiklerini dile getirdi.

Özel, “DÜRÜST Öğür aynı yandan termin isterken tıpkı yandan İYİ Parti ve CHP’den birer milletvekilinin ayrıcalık dosyasını 1769 dosyanın içinden çekerek adeta muhalefete cenk baltası çektikleri tıpkı süreci yaşadık. ‘El sıkışmaya cidal baltalarıyla gelinmez’ dedik. Tutku Hanım demiş kim ‘bize bunu söylemediler.’ Ben Korkunç Kadın’a ‘sen kavga baltası çektin’ demiyorum kim. Saray, partiniz teber çekti bize, size de nazikâne ülfet talep ettiriyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Mersin Ağacı Saylav Ali Çevrimli Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile ait imtiyaz fezlekelerinin görüşüleceği TBMM Temel ve Hak Katışık Komisyonuna üstelik katılmadıklarını hatırlatan Hususi, “DÜRÜST Fırka ve kıtipiyoz kuma MHP ahali ele, diz mısra, göz hücre bugün komisyondalar. Komisyonda ihtilaf yok. Encümen erk eliyle oluşturulmuş ve muhalefetin dokunulmazlıklarını kaldırmaya kalkıyorlar. Siyasette iktidarlar meşruiyetlerini muhalefetin varlığından alırlar. Mugayeret demokrasilerde vardır. Zaman ayrıcalık dosyalarının görüşüldüğü Muhtelit Komisyonda ihtilaf namevcut zira bu parlamentoda, bu ülkede daha çok demokratlık yok.” diyerek konuştu.

Özel, AK Fırka’nin zaman Kanunuesasi değişikliği görüşmeleri kapsamında MHP’yi mülakat ettiğini anımsatarak, “Hiçbir ihtilaf partisi vermeyince dönmüşler birbirlerini görüşme ediyorlar. ‘Erdemliler hareketi’ diye, mağduriyetleri söyleyerek, bir nice molekül vaat ederek geldiniz; 21 yılın böylecene mahallede, koridorda, Meclis’te kimse selamınızı almaz kuzuluk geldi.” görüşlerini öne sürdü.

Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın altılı masaya ilgilendiren yaptığı açıklamada “Bu demokratlık değil sivil çarpış teşebbüsüdür.” ifadesini kullandığını aktaran Hususi, “Sivil çarpış, 1 Kasım’üstelik yüzde 49 almış başbakanı, izleme fail Mayıs ayında tümen içindeki tıpkı meseleden dünya başvekâlet görevinden etmektir.” dedi.

“Geleceğe yönelik çarpış teşebbüsüdür”

Reisicumhur Erdoğan’ın Sıkıntı obüslerinin tasdik töreninde yaptığı konuşmanın CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı bölümünde generaller aracılığıyla alkışlandığını dile getiren Özel, “Recep Tayyip Erdoğan konuşurken onun muhalefetle hezel eden dilini alkışlayanlar, muhalefete denli arz, muhalefete göz dağı verme, millete istikamet ödeme noktasındadır. Intihap üstü, bire bir politik polemikle gitmekte olan bir partinin genel başkanını hakeza alkışlarsanız gelmekte olana veya gelecekleri seçeceklere ‘biz buradayız, tarafımız mahsus’ dersiniz.” diye konuştu.

“Bu, zaman üst diliyle muhalefete muhtıradır amma geleceğe müteveccih darbe teşebbüsüdür.” ifadesini kullanan Hususi, “Askerin politik biçimci almasına iktidardan ayrımsız aksülamel var mı?” sorusunu yöneltti.

Konuya ilgili izah yapmadığı için SELIM Tümen Sözcüsü Ömer Çelik’i eleştiren Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Komuta kademesi, ülkenin ileri yöneticilerine, cumhurbaşkanlarına, bakanlarına hava alıyor. 5 kamer sonra emrimize girecek adamlar tutmuş şimdi siyasi hatır açıklıyor. Bu seçmene istikamet vermek değil mi? Buna nüfuz tıpkısı husus demeyecek mi?

MHP Kol toplantısında Büyüklük Bahçeli eliyle, düşünülerek, prompterden idrak etmek tarafından Cumhur Reisi’na kemiksiz benzeri andıç verildi. Ayrımsız MİT raporu var. Sinan Biberli cinayetinin detayları Reisicumhur’nın önüne konulmuş. Oran Bahçeli şu cümleyi kuruyor: ‘Cinayet üzerinden siyasi vasıta yapanlara tekrar haykırıyorum; adayımız belli, kararımız nettir, Cumhur Reisi adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.’ Bu hangi buyurmak? Recep Tayyip Erdoğan bu mektubu okudu mu, okumadı mı? Bunu merak ederiz. Okuyup birlikte duymazdan geliyorsa, bunu merhale ederiz.”

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’yla ilişik ferda haddinden fazla şanlı dosya açıklayacağını söyleyen Özel, “Süleyman Soylu, sen yarını bekle. Hür Hususi şayet ferda o dosyayı açıklayamayacak bire bir durumda olursa, o dosyayı açıklayacak genişlik bir iki 3 arkadaşıma henüz birer örneği konfirmasyon edildi. Bu dönemlerde ‘bir devir sonra aynı husus açıklayacağım’ demenin bittabi tıpkısı riski olduğunun hepimiz farkındayız amma bu imtina etmek iklimine teslim olmayız.” dedi.

Share: