Bu el fidanlar zelzele şehitleri için dikildi

Bu posta fidanlar deprem şehitleri üzere dikildi

Başkan Dik: “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza hatırat bırakıyoruz”

KAYSERİ – Kayseri Orman Nahiye Müdürlüğü ve Kayseri Valiliği marifetiyle 21 Mart Ormancılık Günü zımnında düzenlenen programda fidanlar, Kahramanmaraş’ta meydana mevrut depremlerde martir olan vatandaşlar üzere toprakla buluşturuldu.

Kocasinan ilçesine tutkun Kuşçu Mahallesi’nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Abdullah Koruyucu, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Dik, İl Güvenlik Müdürü Kamil Karabörk, İl Ambulans Servisi Başhekimi Mehmet Biçer, Kayseri Orman Havza Müdürü İsa Gönül Avcısı, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, tören düzeni üyeleri ve amme kurum çalışanları katıldı. İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un duasının arkası sıra başlayan programda, ‘6 Gücük Ay Zelzele Şehitleri Ormanı’ adına hazırlanan 50 dekarlık alanda 5 bin sayı arkalıksız ve karaçam fidanı katılımcılar yoluyla toprakla buluşturuldu.

Programa katılan Talas Belediye Reisi Mustafa Dik, “Bugün 21 Mart Acun Ormancılık Günü. Bu hafta cümle dünyada orman haftası olarak kutlanıyor amma bizde maatteessüf kötü bire bir güçlük bırakan 6 gücük ay depremlerinin arkasından olduğu ortamında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için benzeri andaç ormanı oluşturmak için buradayız. Bugün burada 5 bin ağaç dikilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İl Orman Müdürümüz İsa beye çokça teşekkürname ediyoruz. Valiliğimize ve Kocasinan Şehremaneti’mize teşekkürname ediyorum. Bu cins şeyler çokça düşündürücü. 6 Küçük Ay depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yağmur diliyorum. Bu ağaçlarda onlara değme devir yağmur okumaya komütatör olacaklar” dedi.

Share: