Çaldığı paranın 50 bin lirasını kafasız getiren hırsızın bıraktığı nokta şaşırttı

İlçeye ilişkin Kurtsuyu Mahallesi’nde sebze semere halinde meydana gelen olayda sarıerik ticaretiyle uğraşan 53 yaşındaki Alay Kayaç’nın geceleyin uyurken yastığının altından 80 bin lirası çalındı. Sabahleyin kalktığında paranın durumunda olmadığını ayırt eden Kayaç, durumu düzenlilik güçlerine bildirdi. Olayla ilişkin tetkik sürerken 2 dönme sonradan enteresan aynı olay yaşandı.

Geceleyin yanına andıran bire bir araçtan şapkalı yüzü sınırlı tıpkısı nüfus Kayaç’ya bir torba vererek hızlıca araçla uzaklaştı. Ne olduğuna önce ilkin mazmun veremeyen Kaya, poşeti açtığında çalınan parasının 50 bin TL’si ile şüphelinin bıraktığı notu gördü. Poşetten çıkan notta ise, “Selam Kortej ağa, hangi peki affet. 8 mahiye oğlum var. Operasyon olması gerekiyordu, ego mecburdum. O devir akşam ezanı elinde o parayı görünce tün sen uyurken aldım. Aynı da sana tavsiyem sen içmece abi, senin bile evladın var. Ben aşağı biberli biri olsam getirmezdim. Hakkını helal ten. 30 binini aldım, onu üstelik getireceğim. Evladım üzere mecburdum. Sende sen ol ayrımsız henüz mal şovu yapma” yazması dikkat çekti.

“50 BİN TL’SİNİ GERİ GETİRDİ, BİR DA RÜTBE YAZMIŞ”

Yaşadıklarını anlatan Saraka Kaya, “Kurtsuyu Mahallesi’nde sarıerik alıyordum, çekicilik birlikte yağışlıydı. Şeb akşam ezanı sayman poşetin içre 80 bin lira servet getirdi. Yatarken parayı poşetin süresince yastığın altına koydum. Ben üstelik karşıdaki dükkanın önünde saat 22.00 civarında yattım. Sabahleyin 06.00 civarında kalktım. Yastığın altına koyduğum poşetin içindeki para yoktu. Fenomen cuma namazı günü geceleyin oldu. İki ahit aldatmak yemedim. Alım Satım haset gece halde düğün vardı. Dükkanda iki üç arkadaş oturuyorduk. Bire Bir göçüm durdu dükkanın uğrunda, saat 10 civarındaydı. Gelen adamı tanıyamadım. Kafasına kapela giymiş, yüzü gözü gözükmüyordu. Bana ayrımsız torba uzattı. Ego poşeti alırken âdem arabanın gazına bastı gitti. Aynı baktım poşeti masanın üstüne koydum. Poşeti açtığımda içerisinde 50 bin teklik dünyalık vardı. 5 lime yüzlük dünyalık destesi. Parayı saydım, birinin içinden 700 teklik çekmiş, içine dahi mertebe yazmış. Herif beni tanıyor, ama ego adamı çıkartamadım” dedi.

“PARAYI GERİ İSTİYORUM”

Olayı asayiş güçlerine ihbar ettiğini ve araştırı yapıldığını belirten Kayaç, “Benim dükkanda almaç bulunmayan. Cuma Namazı haset şeb para çalındı, aksata günü akşam 50 bin lirası kafasız geldi. Yine karakola anlatım verdim. Karakol komutanı, ‘Meze bu paranın kalanı birlikte sağlık, fazla dağdağa yapma’ dedi ama hala gelmedi. Hasat zamanı halden yemiş suyu amacıyla sarıerik aldım. Çalınan para de vatandaşın parası. Para çalınınca demin millete medyun kaldım. Parayı kavrayışsız istiyorum. Milletin parası bu. Ne olursa olsun getirsin. Getirirse de şikayetçi olmayacağım” şeklinde konuştu.

“GETİRİRSE ŞİKAYETÇİ OLMAYACAĞIM”

Küçümseme Kayaç, hırsıza şöyle seslendi: “Sayın arkadaşım. Sen beni çok iyi tanıyorsun. Ego seni çıkartamadım. Ne olur en kısa zamanda paramı getir. Kesinlikle ve kesinlikle şikayetçi olmayacağım. Hakkını helal vücut. Bu servet milletin parası. Millet beni sıkıştırıyor, ne evet paramı getir. Kesinlikle şikayetçi olmayacağım. Ego Bayram Kaya, Kemenli’den. Kurtsuyu Mahallesi’nde ürün suyu kayısısı alan. Sen beni bereketli tanıyorsun ama ben seni tanıyamadım. Paramın hoşgörüsüz artan 30 bin lirasını üstelik getirirsen Cenabıhak razı olsun, haddinden fazla esen ol derim ve banko şikayetçi olmayacağım.”

Share: