Dünya bocce şampiyonları Toroslar’dan çıkma

Mersin’in minval Toroslar ilçesinde 1-5 Teşrinisani tarihleri beyninde düzenlenen Dünya Bocce Şampiyonası’nda eleme müsabakaları tamamlandı.

Bocce sporunun Türkiye’deki merkezi haline mevrut Mersin’in şekil ilçesi Toroslar Belediyesi, 37 ülkeden 52 bando ve yaklaşık 400 sporcunun katıldığı şampiyonaya familya sahipliği yapıyor. Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen şampiyonada uğraş eden ülkelerin federasyon yetkilileri ve antrenörleri bile Mersin Ağacı’dahi bocce dalında dünyanın genişlik iri spor organizasyonuna tanıklık ettiklerini söylediler.

Mehmet Duygusal Yakın’dan iri başarı

Toroslar Belediyesi’nin Bocce Milli Bando oyuncusu Mehmet Duygusal Mail, volo derece disiplininde çeyrek finale yükseldi. Milli sporcu Mümasil, rölede gelişigüzel uğraş ettiği Burak Altay ile gelişigüzel adını akıbet 8’e yazdırırken, madalya müsabakasında Hırvatistan ile karşılaşacak. Andıran, desteklerinden periferi Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkürname ederek, “Acun şampiyonasında volo ve değiştirgeç branşında yarışıyorum. Çeyrek finaldeyiz. 2019’daki acun şampiyonasında iri başarılar elde ettik. Buradan bile tıpkı başarılarla çıkacağımıza inanıyoruz. Dünyada ilk defa hem raffa hem üstelik volo branşının şampiyonası Toroslar’birlikte yapılıyor. Federasyon başkanımız Bahtiyar Türkmen’e de teşekkür ediyorum. İnşallah verimli altınlı ve madalyalı bire bir şampiyonluk olacak” dedi.

“İnşallah ülkemize eskimemiş madalyalar kazandıracağız”

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin Ağacı İl Temsilcisi ve Toroslar Belediyesi Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Niyazi Kutlay da boccede büyük tıpkısı organizasyona familya sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Toroslar Belediyesi Spor Kulübü’müzde oynayan iki sporcumuz Mehmet Birey Mümasil ve Emre Mecit, şampiyonada ülkemizi, Mersinimizi baziçe ettiler. Bu bizim amacıyla onur vericidir. Organizasyonda emeği sabık herkese teşekkürname ediyorum. Cuma haset bir madalya maçımız daha var. Heyecanlıyız. İnşallah ülkemize bakir madalyalar kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“Büyük benzeri organizasyonda yarışmanın gururunu yaşıyoruz”

Türkiye Bocce Milli Mızıka oyuncusu Mehmet Karataş ise dünyanın genişlik ongun sporcularının Mersin’üstelik buluştuğuna dikkat çekerek, “Kısaca 22 yıldır bocce sporuyla ilgileniyorum. beden terbiyesi öğretmeniyim. Bu organizasyonda çok güzelce tıpkısı dinlenme kampı dönemi geçirdik. Ego birlikte bocce volo disiplininde oynuyorum. Hedefim madalya örtmek” diye niteleyerek konuştu.

“Mersin Ağacı’bile rekor tıpkı katılımla şampiyonluk gerçekleşiyor” diyen benzeri başka milli sporcu Çokluk Şimşek, “Tahminî 12 yıldır bocce sporuyla ilgileniyorum. Avrupa ve balkan derecelerim var. Dünya şampiyonasına ilk defa katılıyorum. Bu büyüklüğünde çok ülkenin aynı araya gelmesi çok hararetli. Rekor aynı iştirak var” şeklinde konuştu.

“Tamlık sporculara başarılar diledi”

Toroslar Şehremini Atsız Afşın Yılmayan de cemi sporculara başarılar dileyerek, “Sporcularımızın ve şehrimize gelen misafirlerimizin yer pir duygularla ayrılması bizim üzere haddinden fazla şanlı ve kıymetli. Bu organizasyonu de başarıyla tamamlayacağız inşallah. Hem Toroslarımızdan böke sporcular çıkaracağız hem birlikte bu sayede kıtalar arası dostluk ilişkileri kurmaya bitmeme edeceğiz. Bu şampiyonluk ile birlikte Toroslarımızdan, Mersinimizden yegâne bir çocuğumuzun ufkunu açtıysak, spora yönlendirebildiysek ve ilgisini çekebildiysek hangi bahtiyar bize. Ülkemizi başarıyla kumar eden milli sporcularımıza de teşekkürname ediyorum” diye konuştu. – MERSİN

Share: