Bölük piyasası soğudukça kiralar düşüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Akıbet 40 yılın en efdal şişkinlik oranlarının ortasında hane maliyetleri birçok azrail amacıyla karşılanamaz seviyelere yükseldi. Bu nitelik alelhusus ABD’nin iri şehirleri için muteber. Balaban şehirlerde kiraların 5 bin dolardan başlaması imdi alışılagelen amiyane tıpkısı buut adına kabul ediliyor.

Fortune’dan Kaitlyn Koterbski’nin haberine göre, ev piyasasında kiraların bu seviyelere yükselmesinin bir nice nedeni bulunuyor. Pandemi süreci, on yıllara raci ensiz bildirme ve taşkın ısınan hane piyasası bu nedenlerin hemen birkaçı. Tamam başınızı sokacağınız akıllıca fiyatlı benzeri ocak keşfetmek bu büyüklüğünde yumruk mu? Bunun cevabını hıfzetmek için görece aşağı şehirlere kilitlenmek gerekiyor.

Siktirici şehirlerde kiralar düşüyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere bakarak, FED’mağara rekor repo artışlarıyla yavaş yavaş soğuma belirtileri gösteren bölük piyasasında, ara sıra şehirlerdeki evlerin kiralarında yaşanan düşüş, enflasyon altında ezilen ESIR’lilerin abat bir çağ almasını sağlıyor.

Rent.com verilerine bakarak Dallas’ın 48 çökelge kuzeyinde kâin McKinney, kira fiyatlarında yaşanan düşüş anlamında önde mevrut şehirlerden biri konumunda bulunuyor. 200 binden az nüfusuyla iri metropollere sürüş mesafesinde olan McKinney, sıradan aynı kasabanın sunduğu mecmu avantajlara eş sayılır.

McKinney’i kira düşüş oranında izlem eden bire bir farklı site ise St. Louis. Hele biricik yatak odalı dairelerin kiralarında şişman düşüş yaşanan St. Louis’de sekene hem kiradan artırım ediyor hem bile iri şehrin avantajlarına eş oluyor.

Pandemiyle başlayan ve sonrası süreçte birlikte bitmeme fail engin ya de hibrid emek modellerinin yaygınlaşmasıyla metropollerde gebe kiralar çevirmek adına henüz rahat ve görece düşük maliyetli evleri yeğleme eden Amerikalılar için kiraların yıldan yıla düştüğü şehirler berenarı soylu erki bir hal namına öne çıkıyor. Rent.com’a bakarak bir tane akak odalı dairelerde kiraların yeryüzü faziletli oranda düştüğü şehirler, özellikle çalışan kesimler amacıyla yeryüzü akıllıcasına almaşık kadar gözüküyor.

Icar düşüş oranı bildirme faziletkâr şehirler

McKinney, Texas: % 50.1

St. Louis, Missouri: % 31.9

Norfolk, Virginia: % 24.2

Cleveland, Ohio: % 24

Anaheim, Kaliforniya: % 18.7

Pittsburgh, Pensilvanya: % 17.8

Baltimore, Maryland: % 17.8

Wichita, Kansas: % 15.4

Houston, Texas: % 14.7

Las Vegas, Nevada: % 12.7

Icar artış oranı sunu efdal şehirler

Öte yandan, kira ücretlerinin gökdelenler büyüklüğünde erdemli olduğu New York City karışma kâh şehirlerde hala Haziran ayındaki seviyelerinden henüz yüksek icar fiyatları gözleniyor. New York’ta bir tane akak odalı ayrımsız dairenin ortalama kirası geçen yıla göre yüzdelik 41 artışla 5.812 doları buluyor.

Fakat New York kiraların faziletli seyrettiği yegâne kent değil. Rent.com verilerine bakarak yüzde 108,2’lik artma oranıyla Austin, bir tane akak odalı evlerin kira bedellerinin bildirme faziletkâr oranda arttığı şehirlerin başında geliyor.

Austin, Texas: % 108.2

Jersey City, New Jersey: % 51.6

Tempe, Arizona: % 49.3

New York, New York City: % 41.0

Münezzeh Lake City, Utah: % 40.5

Long Beach, Kaliforniya: % 39.6

Fremont, Kaliforniya: % 38.2

Richmond, Virginia: % 35.7

Tacoma, Washington: % 32.8

Portland, Oregon: % 32.2

Ev fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

Ecnebi yatırımcılar ev piyasasına köylü dönüyor

 

2023 yılında konut piyasasını neler bekliyor?

 

Ev piyasasında tashih başladı, üzücü senaryo andıran

 

Share: