Bernard Arkas, Fransa’nın İzmir Gönüllü Konsolosu oldu

Fransa’nın İzmir Gönüllü Konsolosu olan Arkas Ana Ortaklık Umumi Heyet Başbuğ Yardımcısı Bernard Arkas, “Zaman Fransız olmanın bana sağladığı avantajları hizmetlerimle izansız verebileceğim tıpkısı unvana topluluk olmaktan mutluluk duyuyorum.” ifadesini kullandı.

Arkas Holdingden yapılan açıklamaya bakarak, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro ev sahipliğinde İzmir’deki aynı otelde planlı törene, Fransa’nın sakat İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Yer ile iş dünyasından temsilciler katıldı.

Büyükelçi Magro, törendeki konuşmasında, Bernard Arkas’ın İzmir Gönüllü Konsolosu göreviyle “bayrı tıpkı ailenin parçası” haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Arkas Görüşme Merkezinin bile düz aldığı Fransa Konsolosluğunun tarihi binasının 2010 yılında restore edilmesinden üstelik görebileceğimiz kabilinden, 18. yüzyıldan bu yana İzmir’birlikte kâin Fransız topluluğunun aynı karı geleneğini üstelik sürdürüyorsunuz. Fransa’nın ve ailenizin geleneklerinin benzeri dönüş resmi ve kurumsal ayrımsız boyutta birleşmesi kadar akıllıcasına tıpkı akıbet imkânsız. Bu vesileyle, sizlere ve bugün bizlere katılarak bizleri onurlandıran babanız Lucien Arkas’a, bu girişimlerinizden etraf minnettarlığımızı beyan etmek isterim.”

Magro, konuşmasının arkası sıra Bernard Arkas’a “buyrultu belgesi” verdi.

Arkas ise 9 nesildir İzmir’bile hayatiyetli tıpkısı ailenin üyesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Hem tıpkısı Türk hem de ayrımsız Fransız kendisine bu iki kültürün senteziyle yetiştim ve bunun avantajlarını uluslararası ilişkilerimde ve hisse senedi hayatımda rastgele antlaşma yaşadım. Zaman Fransız olmanın bana sağladığı bu avantajları hizmetlerimle et kafalı verebileceğim ayrımsız unvana topluluk olmaktan mutluluk duyuyorum.”

Share: