Benzeri bacağı takma olan gazinin yürümesini bel fıtığı üstelik engelleyemedi

Ayrımsız bacağı protez olan gazinin yürümesini bel fıtığı dahi engelleyemedi

Tekerlekli sandalyeye bağlıydı azmiyle 2 ayda sağlığına kavuştu

Fizik otama gören Gazi Yüce Salman:

“Neredeyse hayata küsüyordum, beni yine yürüttüler”

“Vücudumu yegâne fut taşıyor, bu benim amacıyla haddinden fazla değerli”

ESKİŞEHİR – Mayına basarak tıpkısı bacağını kaybeden, değişik bacağında ise işaret fıtığına sınırlı kansızlık zımnında yürüyemeyen Gazi Mualla Salman, Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Otama ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi’nde 2 ayda sağlına kavuştu.

Eskişehir’bile dallı güllü Ulvi Salman, 29 sene ilk terör örgütünün yerleştirdiği bombanın patlaması sonucunda sağ ayağını diz altından kaybetti. Elan sonraki yaşamına takma bacakla devam fail Salman, bel fıtığına dolayısıyla değişik bacağında de sorun yaşamaya başladı. 15 yıl önceki geçirdiği belen fıtığı ameliyatından sonraları Ekim ayında tıpkısı cerrahi müdahale daha olan Salman, aynı bacağının takma diğerinde ise fıtığa bağlı adına sukut olmasından etraf yürümekte zorlanıyordu. Tıpkısı henüz yürüyememekten endişelenen Salman, doktorlarının yönlendirmesiyle Fizyomer Terapia Hikmet Otama ve Iyileştirme Tababet Merkezi’nde fizik otama ve iyileştirme almaya başladı. Fizyomer’e tekerlekli sandalye ile mevrut Salman, 2 aylık tıpkısı otama sürecinin peşi sıra azmi ve doktorların özverisiyle tekrar yürümeye başladı.

“Az Daha hayata küsüyordum, beni yine yürüttüler”

Sağ bacağında protez olmasından dünya, sol bacağının iki kadem vazifesi gördüğünü anlatan Şanlı Salman, tedaviler sonucunda gine hayata döndüğünü söyledi. Benzeri elan yürüyememekten korktuğunu tamlayan Salman, “Vatani hizmetimi yaparken 23 Orak Ayı 1994 yılında Şırnak Cudi Dağı’nda terör örgütünün mayını sonucunda salim ayağımı diz altından kaybettim. Elan sonra biricik mütezayit akva ayağımda bel fıtığına tutkun kendisine düşüş oldu. Bel fıtığının patlaması sonucunda, zorlandım ve yürüyemedim. 15 yıl geçmiş gene aynı bel fıtığı ameliyatı geçirmiştim. Henüz sonra ikinci işaret fıtığının patlaması sonucunda akva ayağım düştü ve ciddi bir işler geçirdim, belime 6 adet platin koyuldu. Fıtıktan belde sol ayağım sıradan düşmüştü, hisler yoktu ve parmaklarımı oynatamıyordum. Bu ameliyattan tahminî 15 zaman bilahare doktorlarım vasıtasıyla hikmet tedaviye yönlendirildim. Bunun neticesinde da Fizyomer’dahi Türkan hocamın ve ekibinin eşliğinde tedavilere başladım. İnanın neredeyse hayata küsüyordum, beni gene yürüttüler ve hayata bağladılar. Vücudumu biricik kadem taşıyor, bu benim üzere kıytırık çok altın. Birinin takma olması, diğerinin ise işaret fıtığına vabeste olarak düşmesinden âlem yürüyememek hayatımın bittiği anlamına dirimlik. Burada hastalara alın duyarlılar ama şehit ve gazi dediğin devir daha de duyarlılar. Bundan ortalık şahsım ve camiamız hesabına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Sol bacağı olmadan, takma olan esen bacağını kullanabilmesi benzer değil”

Fizik Tedavi ve Iyileştirme Uzmanı Dr. Türkan Tünerir, Ulvi Salman’ın fizik tedavisine başlamadan geçmiş oldukça umutsuz olduğunu ve aynı daha yürüyemeyeceğini düşündüğünü tabir etti. Hastanın berenarı kararlı olduğunu ve otama programı ile gelişmemiş sürede elle tutulur sonuçlara ulaştıklarını belirten Uzm. Dr. Tünerir, “Hastamız bize geldiğinde 4 kişinin yardımı ile yatağa alınabildi, tekerli sandalyedeydi. Sağ bacağında protezi var, sol bacağı ise tek çalışmıyordu. Hastamızın iri ayrımsız moral bozukluğu üstelik vardı çünkü onun amacıyla sol bacağı iki ayak vazifesi görüyordu. Sol bacağı olmadan, takma olan sağ bacağını kullanabilmesi kabil değildi. Kendisinde, ‘Ya yürüyemezsem’ diye bulut vardı. Ameliyattan 15 dolaşma sonra robotik lazer tedavisine aldık, sinirleri haddinden fazla tez medikal benzeri tedavi yöntemi. Daha sonra cerrahi müdahale sonrası 1 mahiye tıpkı süre geçince, işaret bölgesinden hikmet otama programımıza başladık. Ayağındaki bilek kaybını giderecek yöntemler uyguladık. Bu sayede ayağındaki korkulu kaybı tamamen düzeldi hastamız kendisi yeniden mutlak adına yürümeye başladı” ifadelerini kullandı.

Share: