84 yaşındaki Medine Ana Yarısı, hasar düz evinden hoppadak 20 sene önce kaybettiği eşinin tesbihini alabildi

84 yaşındaki Medine Teyze, hasar düzlük evinden yemeden içmeden 20 yıl evvel kaybettiği eşinin tesbihini alabildi

84 yaşındaki Medine ana yarısı, depremden 20 yıl önce kaybettiği eşinden yadigar tesbihle kaçtı

84 yaşındaki depremzede: “1 zaman tavuk kümesinde saklandık”

İSTANBUL – Depreme Malatya’dahi yakalanan 84 yaşındaki Medine Doğan, kızı ve komşularının sebebiyle hariç çıkabildi. Evindeki hasar zımnında kimi zaman kümeste kaldığını, evinden yalnızca 20 yıl önceki irtihal eden eşinden hatırat tesbihi aldığını anlatan Doğan, “Türap, yer, yuvarlandı, yürüyemiyorum, kollarımdan tutup, beni kucakladılar. 1 çağ tavuk kümesinde saklandık, bir dönüş bodrumda saklandık bundan sonra baktık olacak kadar değil. Yattığımız kıyafetlerle kalktık, geldik” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat pazartesi günü meydana gelen iki balaban sarsıntı 10 ilde büyük yıkımlara amil olurken bölgede çalışmalar bile devam ediyor. Malatya merkezde yaşayan 84 yaşındaki Medine Doğan de sabah 04.17’birlikte yaşanan depreme kızının oturduğu 7 bükülmüş apartmanın dayanak katında yakalandı. Zelzele takkadak nazik korkuyla kızının yardımıyla kapıya yönelen buğulu kadın, binadan kopan parçalarla yaralanırken komşuları ve kızının sebebiyle dışarı çıkmayı başardı. Edinilen bilgiye göre ikinci deprem ile taraf taraftaki binanın Doğan’ın yaşadığı binanın konusunda kaymasıyla buğulu eş ve kızı evine giremedi. Bu süreçte arada sırada kümeste kaldığını anlatan Doğan, yıllarca önce Almanya’dan İstanbul’a dönen özge kızının yanına getirildi. Güdük sürede İstanbul’birlikte cıvıl cıvıl kızının yanına getirilen Doğan’ın tedavisi, Başakşehir Çam ve Sakura Site Hastanesi’nde sürdürülüyor. Ellerinde ve dizlerinde depremden kaynaklı yaralar ve ezilmeler olan yaşlılığa merbut afiyet sorunları kâin Doğan, yaşadıklarını rahatsız yatağında anlattı. Yer Sarsıntısı takkadak evinden sadece 20 sene evvel kaybettiği eşinden ajanda mütezayit tesbihi alabildiğini tamlayan Doğan’ın sayrı yatağında dahi tesbihi elinden bırakmadığı görüldü.

“Kollarımdan tutup, beni kucakladılar, 1 çevrim kümeste saklandık”

Deprem çabucak yaşadıklarını anlatan 84 yaşındaki Medine Doğan, “Şişman kızım ‘hayvanlara ağızotu vereyim, geleyim’ dedi, bitmiş dedim. Gitti, husus örtülmeden bağrış çağrış başladı, Nurhayat çabuk gel dedim, geldi, ‘haydi’ dedi ego çıkmadım. Yandım ben yandım dedim, kapıya geldik, bap açılmadı. Şüphesiz olduysa kızım kapıyı açtı, dışarısı türap, yerey, yuvarlandı. 15 daire var, kızım komşuları çağırdı. Ben yürüyemiyorum, kollarımdan tutup, beni kucakladılar. Oğlumuz, kızımız bütün dışarıda kaldılar, İstanbul’a 2 ahit sonra geldik. 1 çağ tavuk kümesinde saklandık, 1 devir bodrumda saklandık bundan sonra baktık olacak kadar değil, karı dahi bark üstelik kalsın tığ gidelim dedik. Seçme şey orada beyninde kaldı, hiçbir şey gözümüze görünmedi. Arka, baş yok yattığımız şeylerle kalktık, geldik. Bir çöktüm, aynı kalktım, kendimi gani hissetmiyorum, sesim yok” dedi.

“Bana göre Türkiye şu anda depremzede”

Medine Doğan’ın İstanbul’üstelik hayatiyetli kızı Nurgül Maluşaklı, “Duygularım haddinden fazla derin, sözün bittiği yerdeyim. Anlatmakla bitmez, ego deminden Türkiye’ye bakıyorum; kimi zaman gelip depremzede misiniz diyerek soruyorlar, bana göre Türkiye şu anda depremzede. Hastalık diyeceksiniz; bu ülkede herkesin çocukları bir yerde, Kahramanmaraş, Malatya, Erzurum, İstanbul hepimiz şu anda depremzedeyiz. Benim dede, cet ocağım, hayallerim, çocukluğum gitti. Babamın mezarı orada iyesiz kaldı, kardeşlerim değme biri benzeri yana dağıldı. Şu anda takkadak nefes alıyoruz. Biz gülemiyoruz, yemiyoruz, uyuyamıyoruz ve ego buna inanıyorum kim Türkiye benzeri durumda” dedi.

Share: