AKŞENER KENDİ GÜCÜMÜZLE BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ

MUĞLA’üstelik, partisinin diyar kongresine katılan İYİ Öğür Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerde birinci fırka olacaklarını belirterek, Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla başlık arkalarında buluşarak değil, ayrımsız husus isteyerek değil, kendimiz gücümüzle çalışkanlığımızla bir numara parti çıkacağız dedi.

İYİ Tümen Genel Başkanı Akşener, mevcut devlet başkanı Davut Halk Akmeşe’nin bir tane aday olduğu, partisinin Muğla 3’üncü Dümdüz Umumi Kurulu’na katıldı. Reze Spor Salonu’ndaki kongrede Akşener, ‘Başbakan’ sloganlarıyla karşılandı. Akşener, görevlerinin cumhuriyete topluluk çıkmak olduğunu belirterek, Ata’mızın vizyonunu 21’inci yüzyıla taşımaktır. İstiklal mücadelesini vâkıf olmak, ondan ibret çakmak, kadınıyla erkeğiyle savaşım etmektir. Cumhuriyete, İstiklal Savaşı’na, milli mücadeleye erbap çıkmaktır. Ulusçuluk, demokrasiyle eş gider. O nedenle bir tane adamlığın, demokrasinin getirildiği noktanın ülkeyi geriye götüreceğini biliyoruz. 2017 mitinginde lokma dağıtan kadınlarımızı dövdüler, ellerine karışık yağ döktüler. Bu mücadelenin zahir bir savaş olduğunu unutmayacaksınız gençler. Siz unutursanız, hep unutur. Bu mücadelede hepimiz ortaya buyruk koyduk. Siz bu ülkenin necip evlatları, esas unsurları ve demokrat bireylerisiniz. Seçkin birinize teşekkür ediyor, önünüzde eğiliyorum diyerek konuştu.

‘SEÇİMİ İPTAL ETTİLER, 800 BİN OY AYIRT ATTIK’

İYİ Öğür’nin, ezilenlerin ve hükümsüzlük karşısında duranların partisi olduğunu kaydeden Akşener, O yüzden cesuruz, o yüzden iyiyiz. Tığ 5 senelik ayrımsız parti olabiliriz ama kökümüz Ata’mızın yanında duranların yanıdır. Onların torunları, onların çocuklarıyız. Ayrımsız zamanda İYİ Parti, hatır ve önemli temelli ayrımsız partidir. 31 Mart seçimlerine, CHP ile sizin isteğinizle öneri götürerek gittik. Buradaki uğur neydi Arak çırpmanın dibinin görüldüğü o harami düzenin yıkılmasıydı. Eğer o dönme bunu yapmasaydık bugün ’13’üncü cumhurbaşkanı 6’lı masanın adayı olacak’ diyebilir miydik O aktarılma siz, ‘ Ankara, İstanbul ve İzmir’i almalıyız’ dediniz; yaptık. İYİ Parti olmasaydı bunlar yapılabilir miydi Zaman birilerinin sinir sistemi bozulabilir miydi İstanbul mahvetti, kahretti ağabeyi. Seçimi bozma ettiler, 800 bin oy fark attık. Bu, milletimizin iradesine göz koyanın, elini kolunu melez eyleminin bire bir sonucudur dedi.

İYİ Fırka lideri Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü

İstanbul Büyükşehir Şehremaneti Başkanı’na ‘ahmak’ sözünden âlem ukubet verdiler. Partimiz açısından bakıldığında, gündüz tekrarlanma ediyor. 1998 yılında Erdoğan kodes yatmıştı. O hapse girerken Saraçhane’bile tıpkı büyük cıvıl cıvıl vardı. Karşınızda duran genel başkanınız de oradaydı. Yanlışlık fail ne kadar cebbar olursa olsun onun karşısında dikiliriz. Oradaydım ve İmamoğlu için gine oraya gittim. Bu salondaki kavi haddinden fazla adam azap gördü, eziyet gördü ama o zaman bile yargıçlar, cübbelerine karşılıklı dikmemişlerdi. Bugün hız, o günden elan vesayet altında, daha fazla kaime komuta zinciri ortamında. İşkence gören ama gene üstelik ihbarcılık yapmayan arkadaşlarımı gördüm. İşkenceye rağmen devletini şikayet etmeyen arkadaşlarımı gördüm. Biz bu milleti bedava sevenlerdeniz. Lan bugünün şımarıkları, bugünün zorbaları, hırsızları, korkakları; bizi gani tanıyın, ongun bilin. Biz nefes kusup, ‘kızılcık şerbeti’ diyenlerdeniz. Zımnında 2023 seçimlerini koparmak zorunda olduğumuzu bildiğimiz üzere bu işi başaracağız. Tallahi başaracağız, billahi başaracağız. ‘Başbakan Akşener’ diyorsunuz evet bana, bu benzeri feragattır amma tıpkı zamanda iddiadır. Sizden istediğim şu, bir numara parti çıkacağız. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında buluşarak değil, bire bir molekül istekle değil, kendimiz gücümüzle çalışkanlığımızla birinci fırka çıkacağız.

Share: