Başbuğ Işıksu: “Henüz iyicene günlere gelişigüzel yürüyoruz”

Adapazarı Belediyesi Eylül kocaoğlan meclis toplantısında mütekellim Komutan Bahtiyar Işıksu, “Bu şehir, seçme şeyin yer güzelini hak ediyor. En güzeli üzere bütün alay malay gayretliyiz ve henüz güzelce günlere birlikte yürüyoruz. Sözlerimizi birer birer tutuyor ve projelerimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Adapazarı Belediyesi Ilkgüz kocaoğlan yalın kat divan toplantısı, Komutan Bahtiyar Işıksu başkanlığında, sedir üyelerinin katılımıyla Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ruzname dışı danışma özne Komutan Bahtiyar Işıksu, projelerden bahsetti ve gelinen son aşamaları ayrıntılarıyla paylaştı. Adapazarı’nın değerine ayar katmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Işıksu, “Mahallemi Güzelleştiriyorum ve asfalt çalışmalarımız, hayata geçen projelerimiz, sosyal tesislerimiz, millet evlerimiz, parklar ve spor sahalarımız özet rastgele alanda Adapazarı’mızın değerine değer katmaya bitmeme ediyoruz. Dernekkırı Ulus Evi, Taşkısığı Kavim Evi, Karaman Yavru Hakları Sokağı, Hızırtepe Çocuk Hakları Bahçesi, 15 Temmuz Camili Bala Hakları Adası, Yeşilbayraktar Kreş ve Gün Bakımevi, Taşkısığı Toplumsal Tesisleri, Alandüzü Sosyal Tesisleri, Acıelmalık Sosyal Tesisleri, Çamyolu Içtimai Tesisleri, Çağlayan Sosyal Tesisleri, 10 Skor Muhtarlık Binası, 52 Sayı Bala Parkı, 35 Adet Spor Parkı, 34 Skor Spor Sahası (Ayak Topu-Basket-Uçan Top) ve Mahallemi Güzelleştiriyorum projemizle 251 sokak ve caddede çalışmalarımızı hamdolsun tamamladık. Bu projeler, faaliyete sabık ve açılışını yapacağımız projelerimizdi. Hamdolsun çabucacık devam fail açılışını heyecanla beklediğimiz 3 projemiz var. Bunlar ise; CEZIRE Alım Satım Güneşler Yerleşkesi, Meserret Bahçe, Adapazarı Tecim Müzesi Tanrı kader ederse bu 3 projemizin açılışında bile sizlerle bu arada olacağız” dedi.

“Haddinden Fazla sunturlu bir çalışmayı Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçiriyoruz”

Tarihi Kavim Hamamı’ndan birlikte konuşmasında bahseden Başbuğ Işıksu, “Geçtiğimiz hafta Valimiz Gösterişli Oktay Kaldırım ile birlikte, Kültür Varlıkları ve Müzeler Umumi Müdürümüz Gökhan Yazgı’yı Tarihi Ulus Hamamı’mızda mihman ettik. İl Hars Müdürümüz Süleyman Çevik de bizimleydi. İnşallah çokça nitelikli, çok iyicene bire bir çalışmayı Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçiriyoruz. Valimize da ayrıca teşekkürname ediyorum. Adapazarı’mızın hars mirasına topluluk çıkmak için gayretle çalışmaya bitmeme edeceğiz” diye niteleyerek konuştu.

“Çıkmaz ve caddelerimizin adeta çehresini değiştiriyoruz”

Mahallemi Güzelleştiriyorum ve asfalt çalışmalarında gelinen son durumu paylaşan Başkan Işıksu, “2022 yılında 17 mahallemizde (Tekeler, Yağcılar, Alandüzü, Korucuk, Memleha, Çukurahmediye, Maltepe, Ozanlar, Karaman, Dağdibi, Güneşler Merkez, Güneşler Yeni, Acıelmalık, Tepekum, Çamyolu, Taşkısığı ve Mahmudiye) asfalt çalışmamız var. Mahallemi Güzelleştiriyorum çok henüz açık; altyapısı, kaldırımı, asfaltı, aydınlatması ve ağaçlandırmasıyla sokak ve caddelerimizin adeta çehresini değiştiriyoruz. 2022 yılında Mahallemi Güzelleştiriyorum Projemiz çerçevesinde ise 9 mahallemizde (Semerciler, Cumhuriyet, Tığcılar, Papuççular, Akıncılar, Çukurahmediye, Yenicami, Yağcılar ve Korucuk) çalışmamız var. Rustik mahallelerimizde toprak yolları çalışmalarımız, doğalgaz çalışmalarımızın arkası sıra asfalt değişiklikler çalışmalarımız çokça gayretli ayrımsız şekilde sahadayız ve sahada olmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

18 yeni anahtar

Adapazarı Belediyesi yerine 18 çevirgeç satın aldıklarını tamlayan Başbuğ Bahtiyar Işıksu, “Güzelce tıpkı bilim yüklemek istiyorum. Kovanlık İşleri Müdürlüğümüze 16 adet, Vukuf İşleri Müdürlüğümüze 2 adet atılmak üzere toplam 18 adet muvaffakiyetsiz kamyonları Belediyemiz namına satın aldık. Araçlarımız de geldiler, sonuç kontrollerini tamamlıyoruz. Çok yakında sahada olacaklar. Adapazarı’mıza aldatıcı olmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

6 kullanılmamış toplumsal üretim geliyor

Komutan Işıksu konuşmasının sonuç bölümünde şunları kaydetti; “Katı, Dağdibi, Karadere, Karadavutlu, İlyaslar ve Mahmudiye başlamak için 6 mahallemize içtimai yapılış kazandırıyoruz. Şiddetli olsun inşaallah. 6 Eylül Salı günü yani erte inşallah ihalesini gerçekleştiriyoruz. 7 Eylül Çarşamba günü Ada Sahn’ın ihalesine çıkıyoruz. Ada Avlu ile şehrin kalbinde çok kebir ayrımsız çalışmaya imza atıyoruz. Bakir bire bir meydan, yıpranmamış tıpkısı çarşı, yeni benzeri Uray Binası, bakir tıpkı otopark, kullanılmamış benzeri müze ve kullanılmamış aynı evlendirme dairesi. 6 proje Cezire Hayat çatısı altında olacak. Filinta olmasını Cenabıhak’tan rica ediyor, bindi veren herkese gene şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başbuğ Işıksu’dan teşekkürname

32 projeden elan çok proje ürettiklerini kaydeden Işıksu, “Cenabıhak’ın izniyle Adapazarı’mıza verdiğimiz sözleri hepyek namına getirmekten şişman mutluluk duyuyoruz. 32 proje diye yola çıktık ve hamdolsun hayata geçirmekte olduğumuz projelerle bu sayının çok elan fazla üzerindeyiz. Bunu hep gelişigüzel başardık. Siz çok nadir Sedir üyelerimiz, say arkadaşlarımız, muhtarlarımız. Hepinizden, hepsinden Tanrı razı olsun. Adapazarı’mıza bakım yolculuğumuzda bizlere katkı sunan herkese benzeri el daha çok teşekkür ediyoruz. Teşekkür demişken, Belediyemizin lansman alanlarında görenleriniz vardır. Bu haftadan itibaren yayımladık. Şehrimiz çok mehabetli yatırımlar kazanmaya bitmeme ediyor. Elan önceki üstelik bahsetmiştim fakat esasen tekrar hatırlatmakta yarar görüyorum. SGK Kavşağı, Millet Bahçesi, Yıldız Marmara Otoyolu, Müstacel Kapsam Hastanesi, Site Hastanesi ve Adliye Binası” diye niteleyerek konuştu. – SAKARYA

Share: