Depremzedeler kamplarda felaketin etkisini unutmaya çalışıyor

Depremzedeler kamplarda felaketin etkisini unutmaya çalışıyor

MERSİN – Kahramanmaraş merkezli, 10 ilin etkilendiği 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde etkilenen vatandaşlar Mersin’in Silifke ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığına ilişkin kamplara yerleştirilmeye başlandı.

Depremzedeler kamplarda depremin etkisini unutmaya çalışırken, dallar oyun oynayıp parklarda gönüllerince evire çevire aynı dönüş geçirdi.

Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Toyluk ve Spor Bakanlığının Silifke ilçesindeki 4 ayrı toyluk kampı, DSİ’ye ilgili kamp ve mektepli yurtlarına yerleştirilecek olan 3 bin kişinin guruplar halinde gelmeye başladığını söyledi.

AFAD aracılığıyla gönderilen depremzedelere tahsis edilen Cahillik kamplarında 3 sefer yunak yemek, sağlık, sportif aktiviteler, firez laf etkinlikleri sunulurken, fahri psikologlarda depremzedelere bindi olacak.

Silifke’nin Atakent Mahallesinde kâin kamplara gelen vatandaşlar sahilde ve yeşil alanlarda yürüyüş yaparken, torunlar ise gönüllerince tümden oynayıp, parklarda eğlenmeye başladı.

Adıyaman’dan gelen Alp Güvenli Şahan, “Uyandığımda tavanın sallandığını gördüm. Bilahare babam Allahu Ekber, Allahu Ekber diye niteleyerek bağırdı. Sonradan beni de alarak hariç çıktık. Şuncacık gezdik. Sabahleyin olunca yanımıza az buçuk yük alarak buraya geldik” dedi.

Adıyaman’dan mevrut Berat Sünger, “Uyuyorduk. Tün sallanmaya başladık. Gözümü açtığımda her vadi sallanıyordu. Evden çıkmaya çalıştık. Önümüze cidar düştü. Kapıyı kırarak hariç çıktık. bir iki periyot bölgede kaldık. Adıyaman’dan köye gittikten sonrada buraya geldik” dedi.

Gençlik kampında arkadaşları ile top oynamanın mutluluğunu cıvıl cıvıl Malatyalı Enes Çekişme Güvenç, “Tün uyurken kendimi salonda buldum. Ailemizle beraber birbirimize tutunduk. Ancak o şekilde durabildik. Ölümle koku alma organı buruna geldik. Sonrasında devletin toplumsal tesislerine gittik. Devletimiz bize oranın tehlikesiz olduğunu söyledi fakat orada birlikte hırçın aynı ebat yaşadık. Sonrasında buraya geldik. Devletimizin sağladığı imkanlarla arkadaşlarımızla birlikte burada baziçe oynuyoruz” diyerek konuştu.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yakalandığı depremin arkası sıra toyluk kampında sıcak tıpkısı yuvaya kavuştuklarını tamlayan Vahit Has, “Buradan memnunuz. Bu durum kimin aklına geldiyse kim yönettiyse tezyifkâr şuanda memnunuz. Yeryüzü azından yaralarımız şuncacık dahi olsa sarılmasında şişman yararı oluyor. Tığ o yaşadığımız şoku az de olsa burada atlatıyoruz. Atlatmaya çalışıyoruz. Bu haddinden fazla iri tıpkısı ağız tadı, çok balaban tıpkı hizmet. Devletimize, hükümetimize çokça haddinden fazla teşekkür ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’tan mevrut Abbas Duran, “Buraya depremzede olarak geldik. ve kalacak yerimiz olmadığı için üniversitenin zat açtığı bire bir düz vardı orada kalıyorduk. İmkanlar kısıtlıydı. Bilahare burayı öğrendik. Pusat yaptırdık. Özlük aracımızla da olsa donuk aynı şekilde buraya geldik. Deminden kaldığımız yerden gayet memnunuz. Burada herşey var. Yunak yatağımız, 3 misil kemirmek veriyorlar. Isıdam kalacak yerimiz ve suyumuz var. Çokça şükür gelişigüzel ne tıpkı mesele bulunmayan şuanda” şeklinde konuştu.

Share: