Başbuğ Akçadurak: “Vatandaşlarımızın da destekleriyle yaralarımızı hep birlikte saracağız”

Kütahya’nın Gediz Şehremini Muharrem Akçadurak, depremin arkası sıra facia bölgesine yapılan ve yapılacak olan yardımlar hakkında ilçede bulunan sivil topluluk kuruluşları, tor spor kulübü başkanı ve yöneticileri ile bire bir toplantı gerçekleştirdi.

Gediz Belediyesinde yapılan toplantıya, Tecim ve Uran Odası Başkanı Vedat Öztürk, Birleştirme Endüstri Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Başol, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Misyon Ergöçmen, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Beyazca, Madeni Pırtı ve Tamirciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ulu Osman Sunar, Kahveci Lokantacı Perukar ve Bakkal Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Beklenti Memba, Ziraat Odası Başkanı Ulvi Osman Aslan, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adnan Menderes Yiğiter, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Misyon Atmaca, Idmansız Spor Kulüpleri Başkanı Ongun Yörük, yönetim kurulu üyeleri ve Gediz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon taraftarları derneği temsilcileri katıldı.

Toplantıda, dalan üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye yapılan yardımlar ve yapılacak olan yardımlar üzerine vukuf alışverişinde bulunuldu.

Ülke kendisine çokça şişman aynı kıran yaşadıklarını tamlayan Komutan Akçadurak, “Gelişigüzel felaketin üstesinden başarı ile mevrut balaban Türk milleti olarak yaşadığımız bu afetin üstesinden birlikte kontak ve muadele içerisinde gelecektir. Gediz yerine yaşlısından gencine eksiksiz vatandaşlarımızın de destekleriyle yaralarımızı bilcümle gelişigüzel saracağız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan yağmur, iyi namına kurtulan tamam vatandaşlarımıza bile esbak olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

Afetin yaşandığı önceki andan itibaren yardım etmek için biricik canevi olan Gedizlilere teşekkürname eden Komutan Akçadurak, zelzele bölgesine yardımların bitmeme ettiğini, yardım beğenmek talip vatandaşların Gediz Belediyesi Tor Sporlara Yardım El Birliği Hars ve Turizm Geliştirme Deneyimsizlik ve Spor Derneği yerine yatırabileceklerini söyledi. – KÜTAHYA

Share: