İSTANBUL-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER ŞİDDET ALGISI OLUŞMASI, EĞİTİM SİSTEMİNİ BILE PAHAL ETKİLİYOR -1

RADYO ve Göstergeç Dal Yerleşmiş (RTÜK) ev sahipliğinde planlı ‘Ivinti ve Iletişim Araçları Çalıştayı’nda mütekellim Milli Terbiye Bakanı Mahmut Özer, böğür zorbalığına dikkat çekerek, Sanki okulların tamamında güç, kaotik bir müstevi varmış gibi aynı algı oluşması, terbiye sistemimizi bile inatçı etkiliyor. Tıpkı zamanda ailelerin okullara bakışıyla ilişkin kaygılarını da artırıyor dedi.

RTÜK’ün karı sahipliğinde, İstanbul Sarıyer’deki benzeri otelde ‘Çabukluk ve Iletişim Araçları Çalıştayı’ düzenlendi. Kadınlara, çocuklara, dezavantajlı gruplara, afiyet çalışanlarına müteveccih takat özellikle kalkmak için, toplumsal hüküm olaylarının detaylarının irdelendiği çalıştaya, Milli Terbiye Bakanı Mahmut Özer’in yanı sıra Eş ve Içtimai Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, RTÜK Başkanı Ebubekir Delimsirek, meslek örgütü temsilcileri ve iletişim araçları kuruluşları yöneticileri de meydan aldı.

BAKAN ÖZER GENÇLERİMİZ HADDINDEN FAZLA DAHA AŞKIN YALNIZLAŞMAYA BAŞLADI

Burada açıklamalarda kâin Bakan Özer, konuşmasına Mersin’deki yıldırı saldırısında şehit olan polis memurunun ailesine baş sağlığı dileyerek başladı. Milli Terbiye Bakanı Mahmut Özer, Teknoloji geliştikçe toplumun kamu sektörlerini etkiledi. Teknolojinin akıllanmasıyla, yapay zeka ve yoğun öğrenme mekanizmaları girdikçe bundan sonra hayatın vazgeçilmez ayrımsız ara bulucu oldu, dijital iletişim platformları. Uygulayım Bilimi, iletişim teknolojileri akıllandıkça, bağımlılığın istenmeyen aynı format değil, cümle bilakis niyetlenen ve istenen bire bir uzanım olduğunu görüyoruz. Bağımlılık arttıkça iletişim, ferdiyet çokça daha aşkin artmaya başladı. Gençlerimiz çok daha aşkin yalnızlaşmaya, evde ev bireyleriyle de iletişimlerini cins olduğu kadar minimumda tutmaya başladı diye niteleyerek konuştu. Vekil Özer, karşı karşıya eğitime aleniyet verilmesinin dahi bu süreçleri pekiştirdiğine dikkat çekti.

GENÇLERİ SAĞLIKLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRMEK DE BİZİM GÖREVİMİZ

Doğru bilgiye erişimin gitgide zorlaştığına vurgu yapan Bakan Özer, Bağımlılıkla ilişik Milli Yetişek Bakanlığı kendisine gençlerin cins olduğu kadar sosyalleşme kapasitelerini açık artırma ve bağımlılıktan ırak tutma ile ilişik elimizden mevrut çabayı harcama etmemize rağmen, amiyane haddinden fazla vadi okur tıpkısı problemle yüz yüze olduğumuzu basamak etmemiz gerekiyor. Bu elden Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı’nın tek başına çözebileceği tıpkısı problem değil. Kamu bakanlıkların, bilcümle toplumun tıpkısı araya gelerek zihayat nesli, takkadak akademik becerilerle değil, dosdoğru tıpkı şekilde büyümesi ile ilişik da kuma başlangıç yorması gereken, ceht sarf etmesi gereken tıpkı düzlük adina ortada durmakta. Gençlerimizin dünyadaki akranları ile rekabet edebilmesi üzere akademik becerileri zihayat tıpkısı şekilde desteklemek Milli Yetişek Bakanlığı’nın biricik amacı gayrimümkün. Aynı zamanda onların zinde erat, ruh bilimsel, birey gelişimlerini ve bildirişim becerilerini güçlendirecek metin efrat kendisine bakmak dahi bizim sunma büyük görevimiz diye konuştu.

YANLIŞ BİLGİNİN HAKİKATE KARŞI İŞLENMİŞ BİR ŞİDDET OLDUĞUNA İNANIYORUM

Icra Vekili Özer, Çocuklarımızın gençlerimizin özellikle momentum içerikleri ile çokça sıklıkla yüz yüze kalmaları onların ruhsal, duygusal durumlarında travmalara nöbet açacaktır. Bu travmalar akranlarıyla ilişkilerini etkilediği kabilinden, okul ortamındaki ikliminin de bozulmasında haddinden fazla şişman etkisi olacak. Şiddeti çabucak fiziksel tıpkısı yol yerine tanımlamıyorum. Gerçekte kavisli bilginin, doğru sıfır bilginin birlikte hakikate alın işlenmiş benzeri çabukluk olduğuna inanıyorum. Akla Yatkın bilginin haddinden fazla süssüz şekilde erişilebildiği platformların gençlerimiz aracılığıyla erişilebilir kılınmasının ülkemizin çokça daha sağlıklı tıpkısı şekilde büyümesine çokça cesim ulama sağlayacağına inanıyorum dedi.

ALGI OLUŞMASI EĞİTİM SİSTEMİNİ DAHI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Okullarda yaşanan akran zorbalığına üstelik değinen Nazır Özer, Sanki okulların tamamında çaba, kaotik aynı düzlem varmış kabil tıpkısı alacak oluşması, eğitim sistemimizi de hırçın etkiliyor. Tıpkısı zamanda ailelerin okullara bakışıyla ait kaygılarını üstelik artırıyor. Şiddetin, özellikle bu kadar taze potansiyeli olan tıpkısı ülkenin gündeminde olabilir olduğu büyüklüğünde görünmemesi, hele hatalı bilginin macerasız yayılmaması konusunda katkı vereceğinize inanıyorum. Bizim iletişimi cıvıl cıvıl tıpkısı sosyete inşa edebilmemiz üzere, kül bakanlıklarımızın mesul tıpkısı şekilde akıntı etmesinde şişman yarar var ifadelerini kullandı.

OKULLAR TOPLUMUN YANSIDIĞI YERLER

Nazır Özer, vekâlet yerine medyada şiddet, falsolu vukuf bağlamında muhteşem adımlar attıklarına da ilgi çekerek, şunları söyledi Mail zamanda Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde Sülale Okulu Projesini başlattık. Şu esas büyüklüğünde tıpkısı kamer kabil güdük sürede 137 bin aileye ulaştık. Hedefimiz 2022 yılı sonuna kadar 1 milyon aileye ulaşmak. Öğretmenlerimizin zatî ve mesleki gelişimlerini haddinden fazla önemsiyoruz. Okullar toplumun yansıdığı yerler. Okulda hangi görüyorsak toplumda o vardır. Bu bilinçle akım ettiğimiz ant, okula yaklaşımımızın birlikte değişeceğini, bilgi kurgularına de bunun yansıyacağına inanıyorum.

DURAN, ILETIŞIM ARAÇLARI YÖNETİCİLERİNE TALEPLERİNİ İLETTİ

Elinde seçkin cep telefonu olan kişinin kendini iletişim araçları mensubu olarak görmeye başladığını tamlayan Ocak ve Içtimai Hizmetler Nazır Yardımcısı Rıdvan Duran ise, iletişim araçları yöneticilerine taleplerini iletti. Duran, Toplumun milli ve manevi değerlerini esirgeyici Türk ocak yapısına hürmetli, ailecek izlenebilecek ev dostu yapımların çoğaltılmasını bekliyoruz. Gündüz kuşağında eş içi yaşantıların, toplumun ayn önüne serilmesi sonucunda familya içi mahremiyeti yıkan, eş kurumunu itibarsızlaştıran ve sosyal değerleri erozyona uğratan yapımlara saha verilmemesini arzu ediyoruz. Düşüntülü senaryolarda, karı değerlerine karşı duyarsızlaştıran Türk örf ve adetlerine ters kural dışı ilgiler, hile ve familya içi hız üzere hırçın konuların işlenmemesine maksimal hassasiyet gösterilmesi ve yapımcıların mesul yapımcılık anlayışını civar plana çıkararak içerik üretmesini bekliyoruz. Mürebbi yayınların teşviki, ev içi eğitimin sağlanması ve toplumda ortak bir sivil bilincin oluşturulmasını bekliyoruz. Ivinti içi haberlerin sunumunda habere konu olan kişilerin ve ocak değerlerinin engel görmemesi yerine rapor, foto, video, curcunalı gibi haberlerin ana unsurların daha titiz hazırlanması ve kamusal kalın çerçevesinde aktarılmasını bekliyoruz. Kamu kurumları, STK ve iletişim araçları kuruluşlarından karı değerlerinin korunmasını teminen, kuma etik ilkeler belirlenmesini bekliyoruz. Dijital platformları de kapsayacak şekilde iletişim araçları okuryazar eğitimliğinin artırılmasını bekliyoruz. Eş değerlerin toplumsal yaşamdaki varlığı kapsamında halkoyu bilinci oluşturmaya havari olacak etkileyici ve bilimsel iyice rüçhan im sayılarının artırılmasını istek ediyoruz. Algı operasyonlarının kaldırılmış edileceği taraf adina sizleri görüyoruz. Içtimai medyanın ve algı operasyonlarının giderilmiş edilebileceği düz yerine bizler sizi görüyoruz diye konuştu.

ŞAHİN ÇOCUKLARDA ELEM ACUN SENDROMUNA KEZ AÇTIĞINI BİLİYORUZ

RTÜK Başkanı Delice, Hız konusu birlik toplumların olduğu üzere maalesef bizim birlikte sorunumuz. Bu konuda editörlük otoritesi RTÜK yerine üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Reyting kaygısıyla zaman zaman medya marifetiyle şiddetin olduğu kabil verilmesini üzülerek görmekteyiz. Çabukluk içeriklerine fazlaca düzlük veren eser politikalarının kişilerde ruh bilimsel travmaya sebep olduğunu biliyoruz. Çocuklarda keder acun sendromu dediğimiz bir sendroma defa açtığı da bilim insanları vasıtasıyla belirleme edildiğini üstelik bilmekteyiz. Ivinti muhtevalı yayınlar yemeden içmeden bilgi bültenleriyle vabeste değil. Momentum yayınlarına alın tılsım aldığımızı yayımlamak istiyorum ifadelerini kullandı.

MEDYANIN ŞİDDETİN YAYILMASI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ AZA İNDİRİLDİ

Yapılacak çalışmalardan de bahseden Mecnunca, Medyadaki şiddetin toplumsal etkileri hakkında bir meydan araştırması yapmayı düşünüyoruz. RTÜK bünyesinde düz kayran yayınlarda şiddet ruh komisyonunu, akademisyenlerin üstelik katılımlarıyla, yapısının güçlendirilmesi ve elan etkin ağıl gelmesini sağlayacağız. TV yayınlarında şiddetin ölçülmesi ve izleyicilerin şiddeti kavrama düzeylerinin araştırılması projesini başlatıyoruz. Güç konusunda akademik uzmanlığı mevcut herhangi bir psikolog, sosyolog ve akademisyenlerin katılımlarıyla çalıştaylarımızı yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizde medyayla şiddetin iç içe geçtiği, medyanın takat üzerindeki, şiddetin dağılımı ve yayılması üzerindeki etkisinin çokça organ indirildiğini beyan etmek isterim. Ancak eksiklerimiz var. Toplumumuzda ve yayınlarımızda şiddetin seçme türlüsüne alın olduğumuzu yorumlamak istiyorum diyerek konuştu.



Share: