Kırşehir ESOB Başkanı Öztürk: “Müdahale edilmese eş satacaklardı”

Kırşehir ESOB Başkanı Öztürk: “Engelleme edilmese ev satacaklardı”

KIRŞEHİR – Kırşehir Esnaf Odaları Birliği, zincir marketler aracılığıyla yapılan fahiş eşit uygulamaları ve temas ürünü satıyor olmalarına tepki gösterdi.

Temas Başkanı Bahamettin Öztürk; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlerdeki fahiş fiyatlarını meni ederek ‘Yeni uygulamaları devreye alacaktır’ açıklaması sonrası, marketlerde denetimlerin arttırılmasıyla zincir marketler gerçeğinin fark edildiğini söyledi. Öztürk açıklamasında; “Zincir marketlerin fırsatçılığını 10 yıldır anlatıyoruz. Böylecene bu uzanım gündeme getirildi. Cumhurbaşkanımız açıklama yaparak oportünist zincir marketler üzere müstelzim düzenlemelerin geçenlerde yapılacağını söyledi. Esnaf temsilcileri adına bu kararın bir an önce alınmasını ve Karışık Ticaret Kanununda lüzumlu düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Zincir marketler şehir dışına alınmalı belediye cevaz vermemeli

Yerel esnafın işlerinin tevakkuf noktasına geldiğini ve marketlerin kent merkezine ırak noktalara taşınması gerektiğini belirten Öztürk; “Gelinen süreçte ‘3 harfli’ zincir marketler her nahiye başında açtığı siftinlik mağazalarında seçkin yelpazeden eser satıyorlar. Bisikletten anahtar malzemelerine, giyimden kırtasiyeye herhangi bir sektörü ele geçirmeye çalışıyorlar. Bu durumun önüne salmak üzere evet bu marketlerin site dışına taşınması evet üstelik im kısıtlaması getirilmesi gerekiyor. Suratsız halde esnaf kepenk kapatacak. Zincir marketler şehir dışına alınmalı ve belediyelerde icazet vermemeli” diye niteleyerek konuştu.

Share: