Nazır Insan: Vaka sayısında mesafe kocaoğlan üzere aynı cirim yükseliş gibi

Bakan Eş: Hikâye sayısında aralık ayı üzere bire bir miktar yükseliş cins

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Herif, serencam 4 günde koronavirüs hadise sayısında bölümsel benzeri çoğalma olduğunu belirterek, “Şu anda 2 bin 700’ler, 2 bin 800’ler civarında. Aralık ayı üzere ayrımsız miktar yükseliş mümkün. Ama imdi Covid korkusuyla yaşamayalım. Bu salgının devam edeceğini, pekâlâ bulaştığını, Covid’le gelişigüzel yaşamı imdi öğrendik” dedi.

Icra Vekili Herif, TBMM’birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Adam, koronavirüs olay sayılarına ilişik, “Bu dönemde salgın bitecek, diye niteleyerek beklemeyelim. Sayılarının her an azaldığını biliyoruz, 2 binli rakamlara geldi ama son 4 günde bölümsel bir çoğalma var. Şu anda 2 bin 700’ler, 2 bin 800’ler civarında. Fasıla kocaoğlan üzere tıpkı tutar yükseliş mümkün ama imdi Covid korkusuyla yaşamayalım. Bu salgının devam edeceğini, pekâlâ bulaştığını, Covid’le alay malay yaşamı daha çok öğrendik. O nedenle gelecek yaşta olan, riziko grubundaki vatandaşlarımızın kesin hatırlatıcı dozlarını yaptırmalarını, ara ayına hatırlatma dozunu yaptırarak girmelerini ve hele riskli kişilerin şişko yerlerde peçe takmalarını öneriyoruz” dedi.

‘HERKES TEŞVİK ALACAK’Vekil Herif, esenlik çalışanlarına eklenmiş ödemeler ve 1’inci basamakta mülhak ödeme yapılıp yapılmayacağıyla ilgili, “1’inci basamakla ilişkin isteklendirme verilmesi doğrultusunda aynı çalışmamız vardı. Onunla ait himmet, maliye ve bütçe stratejiden geçti. Sayıştay’dan da evvel geçti. Sanırım 1-2 periyot süresince yayımlanmış tamam. Hem 1’inci basamak hem üstelik eczacı arkadaşlarımızla ait hem tabanın hem motivasyon oranlarının değiştiği ayrımsız talimatname değişikliği 1-2 çağ ortamında yayımlanır. Dolayısıyla bu çerçevede herkes isteklendirme almış olacak” ifadelerini kullandı.’YENİ BİR TEDİRGİNLİK OLUŞTURMAYALIM’

Vekil Herif, Covid evet de aşının ilerleyici süreçte kalp aksesi riskini artırdığını iddialarına ilişik birlikte “Yeni tıpkı kırgınlık oluşturmayalım. Bunun düzlük meydan gündeme taşındığını biliyoruz. Amma elimizde bunun ruh damar sorunlarının artışına kez açtığına dair tıpkısı bilgelik olmadığına sakıncasız olalım. Bunun amacıyla üstelik aynı zor oluşmamasına gayret edelim” dedi.

Share: