Abes vakitlerinde kara tahta oyuncaklar işleyen ‘Erdoğan amca’ çocukları sevindiriyor

Abes vakitlerinde tahta oyuncaklar işleyen ‘Erdoğan amca’ çocukları sevindiriyor

DENİZLİ – Denizli’dahi 27 yıldır nesiç işiyle uğraşan işadamı Erdoğan Altın, fabrikasının tıpkı bölümünde oluşturduğu atölyesinde tahtadan oyuncaklar yapıyor. Yaptığı oyuncakları çocuklara hediye eden Değerli, temas mesleğin değerli ayrımsız bilezik olduğunu gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyor.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde dokuma fabrikası kâin Erdoğan Kızıl, fabrikasının bir bölümünde oyuncak atölyesi oluşturdu .El emeği göz nuru çalışmalarıyla yüzlerce oyuncak imal etti. Serencam 10 yıldır oyuncak ürettiğini ve pandemi döneminde bu işe yoğunlaştığını söyleyen Kızıl, firez bakanlığından bile anadan görme halk sanatları oyuncak dalı grubundan sanatkarlık belgesi üstelik aldı.

Kızıl’ın anaokulu ve kreş öğrencilerinin yol uğrağı yeri olan fabrikası, çocukların ilgisini çekiyor. Özlük yetiştirdiği akdarı ve zeytinlerden çocuklara izaz eden Kızıl, ziyaretine mevrut çocukların sınıflarına da oyuncak hediye etmeyi de ihmal etmiyor. Esasta kendisinin ferforje hamur ustası olduğunu kaydeden Altın, umum becerisinin ustalığından geldiğini belirtiyor. Zer, çocukların gelecekte bu işi yapıp çığır sahibi olabilmeleri için bu ziyaretleri daima gerçekleşmesini sağladığını söylüyor.

Yüzlerce tahtadan oyuncağı gören dallar ise Erdoğan Değerli’a olan sevgilerini, “Erdoğan Emmi çocukları çokça seviyor. Tahtadan yaptığı oyuncakları bizlere ihsan ediyor. Tığ de onu haddinden fazla seviyoruz” diye niteleyerek rapor ediyor.

Zer’ı fabrikasında konuşma fail Zübeyde Karı Anaokulu öğrencilerinin öğretmeni Sürgün Tekelioğlu üstelik “Bakanlığımızın okul dışı öğrenme ortamları projesinde Erdoğan beyi konuşma ettik. Denizli Zübeyde Bayan Anaokulu yerine Erdoğan Bey’in bu emek ortamı biz çocuklara sunduğu şeyler bizim üzere çok değerli. Bize bu konuda bindi verdiği için üstelik teşekkürname ediyoruz” dedi.

“Amacım mesleğin değerli bilezik olduğunu anlatabilmek”

Amacının gençlere ayrımsız şeyler anlatabilmek olduğuna aksan eden Erdoğan Zer ise “Şu anda dokuma işi ile uğraşmaktayım. Temel işim sanatkarlıktır. 1980 yılından 96’ya büyüklüğünde sanatkarlık yaptım. Şu dakika eş şirketim var havlu ve bornoz üretimi yapıyorum. Bu alanda tesisim var 3 oğlum, torunum ve eşim var. çoluk çocuk dokuma işine devam ediyoruz. Pandamide da özellikle böyle zamanımızı boşa geçirmeyelim dedik hakeza çocuklarımız amacıyla gençlerimiz için mesleğin ayrımsız eskisi gibi değerli bilezik kavramını gene uyarmak üzere bu işle uğraşıyorum. Patika sahibi gençlerin yetişmesine anahtar olmak için yazboz tahtası oyuncak işini hobi yerine yapmaktayım. Okullardan ayrıntılar nida ediyorum. Fabrikanın benzeri köşesine işlik oluşturdum. Bu şekilde çocuklarımızın hem kuramsal hem birlikte pratik öğrenmelerini nail olmak” diyerek konuştu.

Share: