Bakanlar Varank ve Kirişci, Kahramanmaraş’ta ceviz ve ekin festivaline katıldı

Uran ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde, acun siyasetinde talimat düzlük değil, özlük kararlarını veren bire bir mutluluk haline geldiğini belirtti.

Bakan Varank, Kahramanmaraş’ta 7. Çağlayancerit Koz ve Kültür Festivali’nde yaptığı konuşmada, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 20 yıldır “Türkiye’yi pekâlâ benzeri etap daha ileriye götürürüz, lacerem modern medeniyetler seviyesine çıkarırız, bu aziz milleti sunu adamakıllı imkanlarla arz evire çevire hizmetlerle tanıştırırız?” derdinde olduklarını söyledi.

Ülkenin her karış toprağında domestik yönetimlerin birlikte desteğiyle bu akıl doğrultusunda bakım etmeye hız gösterdiklerini anlatan Varank, şunları kaydetti:

“Biz çalışmaktan bambaşka benzeri şey bilmiyoruz çünkü biz inanıyoruz kim bu ermiş millete çalışmak şereflerin bildirme yücesi. ve Allah’ın izniyle dahi 2023’ten itibaren çok daha çabuk bire bir şekilde çalışmaya bitmeme edeceğiz. Haddinden Fazla elan balaban tıpkısı gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Yeter ki tığ benzeri olalım, bu arada olalım. Allah’ın izniyle bunu yaptığımızda bizim üstesinden gelemeyeceğimiz tek madde imkânsız. Bakın New York’ta bütün acun liderleri BM’nin karşısındaki Türkevi’ne gelip Cumhurbaşkanımızla görüştü. Cumhurbaşkanımız, New York’tan önce Ilımlı Asya’daydı. Doğu’nun iri devletlerinin liderleriyle aynı araya geldi. Şu anda Türkiye, arsıulusal ilişkilerde dünya siyasetinde buyuru alan değil, zat ayakları üzerinde, öz kararlarını veren benzeri mutluluk haline geldi.”

Türkiye’yi yalnız başına yetebilen ayrımsız mutluluk haline getirdiklerini vurgulayan Varank, birlik bunları milletin 20 yılda verdiği destekle başardıklarını tabir etti.

Bakan Varank, acun genelinde yaşanan bir nice çekişme ve krizde arabuluculuk yapılması gerektiğinde önceki akla mevrut ülkenin Türkiye olduğuna bel ederek, şunları kaydetti:

“Çarpışma oluyor, tahıl krizinden bahsediyorlar hangi diyorlar, ‘Tahıl krizinde kim arabuluculuk yapar’ diye niteleyerek sorduklarında akıllarına ki geliyor? Recep Tayyip Erdoğan geliyor. ‘Ukrayna ile Rusya’yı sulh masasına nerde oturtabiliriz’ dediklerinde akıllarına hangi geliyor? Türkiye geliyor, İstanbul geliyor. Zer kardeşlerim, bu olağan olmadı, biz bunun mücadelesini verdik. Türkiye yalnız başına yetebilen, öz çıkarları neyi gerektiriyorsa onun istikametinde revan benzeri talih haline geldi. ve 2023’te işte şuna karar vereceğiz, Türkiye kişi politikalarını uygulayan tıpkısı mutluluk mi olacak yoksa Avrupa’nın, Amerika’nın ağzının içine bakan benzeri mutluluk mi olacak? Bunun kararını 2023’te vereceğiz ve tığ inanıyoruz ki Maraşlı hemşerilerimiz 2023’te akıllıca kararı verecek ve inşallah biz Türkiye’yi türe ettiği yerlere bilcümle bu arada getireceğiz. “

“İnsan bile doğduğu topraklarda geçimini gerçekleştirme etmeli”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci üstelik ekincilik alanı özellikle koyulmak için, şehirlerin kendiliğinden yetebilmesiyle ilişkin çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Kendisinin bile yıllar ilk Kahramanmaraş’ta üniversite olmaması nedeniyle Çukurova’ya kafile ettiğini anlatan Kirişci, “Tığ ülkeler adına elbet kendimize yeterliliğin peşindeysek şehirler kendisine da kendimize yetmek durumundayız. Bununla ilişik ekincilik noktasında bile özellikle bunu tığ ‘kent tarımı’ namına da tanımlıyoruz. Bu şehrin birincil ihtiyaçlarının tekrar bu şehrin topraklarında üretilmesi esastır. Çağlayancerit haddizatında cemi bile bunu yapmanın gayreti içerisinde.” diye niteleyerek konuştu.

Kirişci, suyun düştüğü yerde tutulması kabil insanın da doğduğu topraklarda geçimini temin etmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İşte bunun adı kırsal kalkınmadan geçiyor. Tabiatıyla Çağlayancerit ayrımsız ilçe ama burada üretilen özellikle Çağlayancerit cevizi öne çıktığı amacıyla söylüyorum. Koz ilkin almak üzere lüzumlu bitkisel istihsal gerekse bile hayvani üretimde bizim tarafımızdan inşallah desteklenecek ve desteklenmeye devam edilecektir. Kahramanmaraş TKDK kapsamında olan benzeri ilimiz, kaldı ki tığ 42 illa sınırlamadık sayıyı 81’e çıkardık. Çağlayancerit kadar bu desteklere ihtiyacı olan ilçelerimize inşallah biz aynı artı ayrımcılık yapacağız.”

MHP Genel Başbuğ Yardımcısı Sadir Durmaz da tümen adına siyaseti tarihi bellek üzerine nesir ettiklerini söyledi.

Durmaz, MHP Umumi Başkanı Azamet Bahçeli’nin Türk siyasal tarihine kemiksiz bir örnek tavır kendisine kayda düşürdüğü “Evvel ülkem ve milletim” anlayışıyla, “Benim aklım hep Türkiye’dir” düşüncesiyle siyasa yaptıklarını dile getirdi.

Konuşmaların peşi sıra curcuna alanındaki stantları gezen Varank ve Kirişci, lokal lezzetleri tattı.

Share: