Bakan Nebati, Darphane’yi görüşme etti Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Darphane ve Istampa Matbaası Genel Müdürlüğü’nü ziyaretinde, “Tüm 555 almanak tarihi birikimle ülkemizin sunma doğru kurumlarından biri olan Darphanemiz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz kapsamında büyüklük ekonomisinin kalkınmasına dinamik katkılar sunmaya bitmeme edecektir.” ifadesini kullandı.

Bitkisel, Twitter hesabından, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nde yaptığı incelemelere ilgili paylaşımda bulundu.

Küresel yonga krizine rağmen Türkiye’nin, yerli ve milli pasaportunu üretebilen ayrımsız büyüklük konumuna geldiğini vurgulayan Bitkisel, şunları kaydetti:

“Bu çalışmaların mutfağı olan Darphane ve Mühür Matbaası Genel Müdürlüğümüzde kurmayı başardığımız altyapıyı yeniden durumunda inceledik. Elan hareketli ve güvenlikli istihsal yöntemleri yardımıyla heybetli başarılara imza atan Darphane ve Mühür Matbaası Genel Müdürlüğü’nde görev yapan bulunmaz kamu faaliyet arkadaşlarımıza, göstermiş oldukları özveren çalışmalardan çevre benzeri sefer henüz teşekkür ediyorum. Eksiksiz 555 almanak tarihi birikimle ülkemizin yer doğru kurumlarından biri olan Darphanemiz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz kapsamında ülke ekonomisinin kalkınmasına dinamik katkılar sunmaya bitmeme edecektir.”

Share: