İzmir’de Kahramanmaraş Tanıtım Günleri başladı

İzmir Kahramanmaraş Hars Turizm ve Tesanüt Derneğince (İZMİR MARAŞDER) organize edilen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri başladı.

Bostanlı BOSPA Fuar Alanı’nda planlı etkinlikte, Kahramanmaraş’ın meşhur lezzetleri ve kente saf değerlerin sergilendiği değişik stantlar açıldı.

Açılış programında mütekellim AK Parti Genel Başbuğ Yardımcısı Hamza Dağ, bu garip etkinliklerin şehirleri danışma anlamında büyük bire bir görev ödeme ettiğini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Dağ, İzmir’bile Anadolu’nun değişik illerinden gelen bir nice vatandaşın dostça evire çevire ayrımsız avlu yaşadığını tabir etti.

Kahramanmaraş ile İzmir’in, tarihte çokça ayrımlı tıpkı yeri olduğuna işaret eden Zehir, şunları kaydetti:

“Sütçü İmam ile Hasan Tahsin az daha cümle yüz yüze. Sütçü İmam Maraş’ta neyi ortaya koyduysa Hasan Tahsin üstelik İzmir’da bir şeyi ortaya koydu. 12 Şubat’ta Fransız’a karşı kuşkusuz Maraşlılar gerekeni yaptı ve 1972-73’te İstiklal Madalyası’yla ödüllendirildiyse 9 Eylül’da İzmirliler, Egeliler, Yunan’a karşı bir şeyi yaptı. Hamdolsun tarihimiz böyle güzelliklerle meşgul, bu güzellikleri üstelik bu şekilde ortaya koyuyoruz.”

Dokunaklı, Kahramanmaraş’ın gastronomi yönünden zengin bire bir kent olduğunu bile sözlerine ekledi.

Karşıyaka Şehremini Cemil Liva, tanıtım günlerinin, şehirler hakkında bilgelik sahibi tevessül etmek ve onların kültürlerini ayırt etmek için iyicene tıpkısı okazyon olduğunu anlattı.

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesi Belediye Reisi İlhami Bozan ise etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından İzmir Kahramanmaraş Ekin Turizm ve Tesanüt Derneği Başkanı Zevküsefa Narlı, protokol üyelerine ödül arz etti.

Protokol üyeleri, daha sonraları Kahramanmaraş’a başmaklık Maraş dondurmasını kesti, stantları gezdi.

Etkinliğe, CHP Umumi Başkan Yardımcısı Ulvi Öztunç, Kut Partisi Genel Başbuğ Yardımcısı Şerafettin Tığ, Karşıyaka Kaymakamı Özkan Çıpa, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Okkalı, siyasal partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yöresel sanatçıların kayran aldığı aranjman, 26 Eylül’dahi bitecek.

Share: