Balıkesir’de 1610 küçükbaş hayvan çiçek hastalığına alın aşılandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde küçükbaş hayvanlarda görülen koyun inatçı çiçek hastalığına cebin başlatılan telkih çalışmasının tamamlandığı belirtildi.

Valilikten yapılan bağlanmış açıklamada, ilçeye sınırlı Börezli Mahallesi’ndeki tıpkı işletmede kucak inat çiçek hastalığı tayin edildiği bildirildi.

İlçe Ekincilik ve Orman Müdürlüğü ekiplerince muktezi yönetsel tedbirler alınarak telkih ve dezenfeksiyon çalışmalarına başlandığı tamlanan açıklamada, Börezli, Kızıklı, Çallı, Kuyucak ve Dutluca mahallelerinin siper ve denetleme bölgesi zar edildiği, 9 Aralık’ta hastalık bölgesine küçükbaş efsanevi giriş çıkışının yasaklandığı anlatım edildi.

Börezli Mahallesi ile himaye ve denetleme bölgesi adına belirlenen gayrı mahallelerde 1610 küçükbaş hayvanın hastalığa alın aşılandığı bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ekiplerinin hastalık mihrakının bulunduğu bölgede yapmış olduğu tetkik sonucunda çiçek hastalığına bağlı adına 15 küçükbaş hayvanın temizlik olduğu belirleme edilmiştir. Telkih çalışmalarının tamamlandığı 15 Boşluk tarihinden sonra ise herhangi bir ölüm vakası rapor edilmemiştir.”

Koyun direngen çiçek hastalığı ile özge bulaşıcı efsanevi hastalıklarına karşı yeterli miktarda aşının bulunduğu tamlanan açıklamada, Börezli Mahallesi ve çevresinde hastalığın sönüş periyoduna girdiği rapor edildi.

Share: