New York borsası tuhaf seyirle açıldı

NEW New York borsası, dalan bankalarının ürem kararları sonrası güne muğlak seyirle başladı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,06 azalışla 34.072,13 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 1 artarak 4.160,48 puana ve Nasdaq endeksi yüzdelik 2,22 kazançla 12.078,48 puana yükseldi.

ABD Şekil Bankası’nın (Fed) mektep çocuğu ürem artırımı ve Avrupa ve İngiltere format bankalarının toplantılarından çıkan getiri kararları sonrası nasip piyasalarında muğlak bir durum izleniyor.

Fed, acemi toplantısında, yöntem faizini 25 baz benek artırarak 16 yılın sunma yüksek seviyesi olan yüzde 4,50-4,75 aralığına yükseltmişti.

Fed Başkanı Jerome Powell, şimdiye kadarki aceleci sıkılaşmanın etkilerinin henüz hissedilmediğini belirterek, ilk defa dezenflasyonist sürecin başladığının söylenebileceğini kaydetti.

Uygun tıpkısı şekilde baskıcı olduğunu düşündükleri seviyeye yankılanmak üzere beş altı getiri artışını henüz tartıştıklarını nâkil Powell, ekonominin genel kendisine beklentiler doğrultusunda aynı performans sergilemesi halinde bu sene faiz indirimi yapmanın akıllıca olmayacağını söyledi.

Analistler, siyasa metninin “delicesine” bulunmasına karşın Powell’ın açıklamalarıyla piyasalarda risk iştahının arttığını belirterek, açıklanacak diğer verilerin birlikte yatırımcı tercihlerinde belirleyici olacağını kaydetti.

Fed’in peşi sıra Avrupa ile İngiltere eşkal bankaları da zaman siyaset faizlerini artırdı. İngiltere Eşkal Bankası, yöntem faizini 50 baz nokta artırarak yüzde 4,0 ile Teşrinievvel 2008’den, Avrupa Dalan Bankası üstelik (ECB) üç anne siyasa faizini 50 temel fakül artırarak 2008’den bu yana bildirme efdal seviyeye çıkardı.

Share: