SELIM Tümen Çorum Mebus Kayaç: “Dutludere Sulama Projesi münakasa ediliyor”

DÜRÜST Tümen Çorum Saylav ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Oğuzhan Kayaç, yapımı devam eden Kırkdilim tünellerinden bilahare hesaplı namına Çorum’a en iri yatırım olacak Mukaar Dutludere Sulama Projesi ihalesinin 7 Mart 2023 tarihinde yapılacağı müjdesini verdi.

Saylav Oğuzhan Kayaç, ihalesi yapılacak Içbükey Dutludere Sulama Projesinin bitimiyle gelişigüzel kıraç toprakların su ile buluşacağını, proje sonrası çiftçinin yılda genişlik birkaç iki yayın alacağını vurguladı. Projenin hayata geçmesiyle yılların özleminin sona ereceğini aktaran Kayaç, Çorum Mukaar Dutludere Sulama Projesi’nin toplanmış 54 bin 570 dekar araziyi sulayacak olup, elan ilk sınırlanmış dizge sulama kısmı olan 6 bin 310 dekar alanın sulamaya açıldığını hatırlatarak, “Bu tenkis çerçevesinde hoşgörüsüz kalan 43 bin 440 dekarlık fosforlu alan ve 4 bin 820 dekarlık sol kenar pompalama sulaması karışma tevessül etmek için toplamda 48 bin 260 dekarlık alanı elan sulayacak olan tesisin ikmal inşaatı 7 Mart 2023 tarihinde ihaleye çıkacak. Projenin tamamlanması ile Laçin, Dodurga ve Osmancık yöreleri etki tarıma geçecektir. Antrparantez tesisin tamamlanmasıyla 8 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacaktır” dedi.

Saylav Kayaç, projenin bitimiyle iyi periferi sulamadan Laçin Kuyumcu’dan başlayarak Osmancık, Kınalıtaş, Osmancık bağlarına büyüklüğünde olan araziler sulanarak sol sahilden Dodurga ilçe arazileri, Ağıroğlan köyü ve Gürleyik Mahalleleri ekincilik arazilerinin sulaması yapılacağını hatırlattı. Kayaç, bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Ünite Kirişçi’ye teşekkürname etti. – ÇORUM

Share: