Bahçeci Şişman Süt Kuzusu Merkezi’ne ESHRE sertifikası

Bahçeci Tuluk Çağa Merkezi Avrupa Üreme Derneği (ESHRE) eliyle sertifikaya layık görüldü. Kalıp, laboratuvar kalitesinin ve başarısının tescillendiği bu sertifika yardımıyla dünyada ise 8 tuluk süt kuzusu merkezinden biri oldu. Bu sertifikasyonun Türkiye’de keyif turizmine iri yardım sağlayacağını tamlayan Bahçeci Şişman Süt Kuzusu Kurucusu Jinekoloji ve Gayda Çağa Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, “Bu sonuca ulaşabilmek için laboratuvar koşullarından teknolojik donanıma kadar A’dan Z’ye çokça sayıda ölçüt değerlendirmeye makbuz ve yaklaşık benzeri almanak tedarik sürecinin peşi sıra uluslararası arenada başarımız bire bir öğün henüz kanıtlanmış oldu” dedi.

Tüp süt kuzusu tedavisinde hastanın aylı kalması ve sonrasında veladet yapması temel muvaffakiyet namına nitelendirilir ama daha çok nihai hedef bu başarıyı gibi olan yeryüzü faziletkâr seviyede ve sürdürülebilir şekilde sunabilmek kaynak muvaffakiyet olarak akseptans edilmektedir diye rapor fail Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, “Dünyanın önde gelen iki şişman küresel derneklerinden biri olan ESHRE, geçtiğimiz dönemde hele tombul bebek tedavisi olacak hastalara verilen hizmetleri masaya yatırdı ve haddinden fazla şümullü bire bir denetleme/arama listesi oluşturdu. Denetimin sonunda müstahak görülen sertifika amacıyla A’dan Z’ye çokça sayıda kriter ele alınmaktadır. Öncelikle merkezin altyapı ve tıbbi bakım süreçlerinin niteliği, personelin kalifikasyonu, teknolojik tesisat, kurumun sağladığı hizmetlerin Avrupa standartları ile uyumluluğu, bu amaçla münfail veya alınacak eğitim hizmetleri, muktezi efdal yetişek kriterlerinin ne kadar sağlandığı, personelin deneyimi ile başarım takipleri, nitelik düzeltme süreçleri, küresel süreçler ile uyum, veri güvenliği, tutkun bilgilendirmeleri, akademik ve bilimsel çıktılar gibi tuluk çağa ile ilgilendiren kül süreçlerin detayları değerlendirmeye alınmaktadır. Eksiksiz bu faktörler ışığında bire bir yıla mail tedbir ve dökümantasyon süreci sonrası doktor ile klinik embriyolog olan 2 kontrolör ekiple alay malay kurumun yeryüzü detaylı noktalarına kadar girerek süreci ve hizmetleri fiziki kendisine ölçümlemek için denetime gelmektedir. Çokça uzun ve zor tıpkısı süreç ama böylece bu sertifikasyonu almaya türe kazandığınızda ise sonu keyifli ayrımsız proses. Şu anda ESHRE sertifikasına cemaat dünyada 8 merkezden biri, ülkemizde ise tek hat olmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek konuştu.

“SAĞLIK TURİZMİNE NAZIK KATKI SAĞLAYACAK”

Sertifikasyonun alınmasının Türkiye’üstelik sağlık turizmine nazik katkı sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Bahçeci, “Daraç dışından gelip merkezimizde otama olacak hastalar kullanılan malzemeler, aplikasyon yapan personel ve sunulan hizmetler ile Avrupa’nın gelişigüzel merkezlerinde alabileceği ölçün ve kalitede hizmet görecektir.  Bu model sertifikasyona ulaşan merkezlerimiz az çok özellikle Avrupa ülkelerinden gelen hastalar kendilerini evlerinde kabil hissedip, güvenle tedavilerini yaptırabilecekler. Bizler birlikte 26 yıldır tulum bebek alanına hizmet veren alım kendisine bu sertifikadan alacağımız ağır ve teşvikle Türk keyif sektörünü arsıulusal arenada piyes etmeye ve kazançlı derece yaratmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şişman çağa tedavisinin kül anlamıyla tıpkı grup işi olduğunu belirten Prof. Dr. Bahçeci, ” Herhangi Bir çalışanın tedavide ayrı tıpkı dokunuşu vardır amma bu sürecin arz oylumlu yapıtaşı her ant teknolojik ast yapı ile donatılmış mebzul aynı laboratuvardır. Tulum bebek tedavisi için başvuran çiftlerimize yer akla yatkın tedavi programını oluşturarak liyakatli sonuçlar elde edebilmek üzere akıbet teknolojiyi ve üreme tıbbına dayalı yeniliklerin yakından izleme edilerek uygulanması gerekir. Günümüzde artan bilgelik birikimi ile gelişigüzel özellikle laboratuvar teknolojisindeki ilerlemeler elan erdemli gebelik oranlarının elde edilmesini sağlayarak çağa sahibi olma oranlarını yükseltmektedir. ESHRE sertifikasına layık görülmemizle alay malay laboratuvar hizmetlerimizin Avrupa Birliği eliyle belirlenen mevcut tıbbi bilgi, uygulama ve kanuncu koşullara makul olduğu da resmi namına şöhretli olmaktadır. Tedaviye başlayacak olan hastaların üstelik başvurdukları merkezlerde laboratuvarların pekâlâ işlediğini, teknolojiyi hangi oranda kullandıklarını sorarak bilgi almaya çalışmalarını öneririm. Bu doğrultuda başarısı kanıtlanmış laboratuvara cemaat merkezleri yeğleme etmeleri hayallerine kavuşmalarına havari olacaktır” dedi.

Share: