423 yataklı vagon oran hastanesi mesaisine başladı

– 423 yataklı vagon ihtişam hastanesi mesaisine başladı

ZONGULDAK – Zonguldak’ta yapımı tamamlanan 423 yataklı Atatürk Kerem Hastanesi poliklinik hizmetleriyle mesaiye başladı. 50 yataklı vagon dokunaklı hizmet ünitesi, 12 ameliyathanesi kâin şifahane, kederli ünitesinin de hayata geçmesiyle birlikte bölgeye hizmet verecek.

2014 yılında ihaleyi düz müteahhit firmanın 900 günlük imalat süresinde yüzdelik 3’lük bütünleme sağlaması üzerine yeniden ihale edilen 400 yataklı vagon Atatürk Celal Hastanesi inşaatında sona gelindi. Hastane, poliklinik hizmetlerinin verilmesiyle gelişigüzel kullanılmaya başlandı. Tıngır hazırda beğenilen eski hastane binası ile arasında köprü yapılan 423 yataklı vagon hastanede kullanılacak olan cihazların tümü başarısız kendisine kullanıma sunulacak. Bozuk hastaneden taşınma sürecinin tamamlanmasıyla alay malay yıpranmamış sayrılarevi cemi kapasiteyle faaliyetine bitmeme edecek.

AK Öğür İl Başkanı Yaşamış Orion, hastanede adeta otel konforunda bakım verildiğini rapor ederek “Öncelikli olarak poliklinik hizmetlerinin başlamasıydı hedefimiz. Hamdolsun orada hastalarımızın bekleme noktasındaki yerlerde yahut doktorlarımızın araştırı odaları noktasında demir aynı kaynak vardı. Adeta otel konforu vardı. Tığ bunu yakından görme ettik. Burası 423 yataklı sayrılarevi. Ağırbaşlı hizmet adına 50 yatağa sahibiz. 12 kesim ameliyathanesi olan bire bir şifahane. Burada bu poliklinik hizmetlerinden derakap sonraları tığ başka hastaneyle yıpranmamış şifahane arasında ayrımsız köprü oluşturduk. adım adım buradaki hicret süreci başladı. Yavaş Yavaş hep malzemelerin oraya yerleşimi bahis konusu olacak. Şu anda hastanede her aygıt rate noktasında alındı. Çarkıt cihazlarda kullanım yok. Bütün cihazlar eskimemiş ve ilave yapıldı” diye niteleyerek konuştu.

Yanık ünitesi yapılacak

Öte yandan Bartın’ın Amasra ilçesinde TTK’ya ilgilendiren maden ocağında meydana gelen patlama sonucu vücutlarında yanıklar olan gâh işçiler İstanbul’a sevk edildi. Yapılan girişimlerle kederli ünitesinin da Atatürk Şevket Hastanesi’ne yapılarak hizmete alınacağı öğrenildi. Orion, bu soy hizmetlerin da İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirler hesabına Zonguldak’ta yapılacağının altını çizerek şöyle dedi:

“Yakında 41 maden şehidimiz vardı. Çam Sakura Hastanesi’nde kısık bakımdaki işçilerimizden birini kaybettik. Şehit madenci sayımız 42’ye yükseldi. 6 üzüntülü hastamız vardı. Allah korusun bu nev vakalarda veya değişik şekilde yaralanma ve kazalarda artık Zonguldak Atatürk Cesamet Hastanemizde kederli ünitesi olacak. Bu garip hizmetleri Zonguldak’ta halledebileceğiz. Hastanenin baştan hizmete geçmesini tıpkısı milat kabul yazar hastalara yaklaşımlarda ‘nasıl babanıza, annenize yaklaşıyorsunuz’ diye niteleyerek şefkatle yaklaşmalarını talep ediyoruz. Çünkü bizim üzere umum özne, kavim yapan. Onların memnuniyeti bizim amacıyla çok makro.

Share: