Uzuv Bağışı Haftası etkinliğinde can anlar

Organ Bağışı Haftası etkinliğinde birey anlar

Gidiş Geliş kazasında kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayan Yaşariye Korkut annelere seslendi

“Evladımın organları 5 kişiye duygusal verdi ve onlar de benim evladım”

ESKİŞEHİR Gidiş Geliş kazasında kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayan asıl Yaşariye Korkut, İl Keyif Müdürlüğü eliyle Aza Bağışı Haftası sebebi ile planlı etkinlikte yaptığı konuşmada, “Evladımın organları 5 kişiye fert verdi ve onlar da benim evladım. Onları evladım adına akseptans ettim. Aynı esas olarak herkesin aza bağışında bulunmasını istiyorum” dedi.

Eskişehir’üstelik 3-9 Teşrinisani Aza Bağışı Haftası zımnında, farkındalığı yükseltmek amacıyla etkinlik düzenlendi. Eskişehir İl Afiyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıkçılar tıpkısı araya gelerek site merkezinde yol yaptı. Yol esnasında vatandaşlara broşür ve çeşitli bilgilendirmeler yapılarak, aza bağışı konusuna özen çekildi. Etkinliğe gidiş geliş kazasında kaybettiği oğlunun organlarını bağışlayarak 5 kişiye düş olan temel Yaşariye Korkut, İl Esenlik Müdürü Prof. Dr. Meram Bilge ve sağlıkçılar katıldı.

“Benim oğlum yaşıyor, ölmedi”

Etkinlikte konuşan Yaşariye Korkut, oğlu Mustafa Korkut’u kestirmece 5 kamer geçmiş gidiş geliş kazasında kaybettiğini belirterek, aza bağışı yapılması üzerine alelhusus annelere seslendi. Örgen bağışı yardımıyla bir nice vatandaşa imge olunabileceğini söyleyen Korkut, “Oğlumu gidiş geliş kazasında kaybettim. Kısaca 5 ay oldu. Oğlumun organlarını bağışladım. Şükür, yavrumun organları 5 kişiye can verdi. Cümle uzuv bağışında bulunsun. Şu anda sair ailelerle görüşmeye hazır değilim amma sonrasında ahbaplık etmek isterim. Evladımın organları 5 kişiye can verdi ve onlar birlikte benim evladım. Onları evladım yerine akseptans ettim. Benim oğlum yaşıyor, ölmedi. Onun için maltalık devam ediyor. Tıpkısı esas namına herkesin aza bağışında bulunmasını istiyorum. Canlar kurtulsun. Aza bekleyen aynı sürü insanlar var. Onlar bizler de olabiliriz” dedi.

“Amacımız, organ bağışı üzerine herkesi bilinçlendirmek”

Düzenlenen etkinliğin amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Bilgili ise, “Organ Bağışı zımnında yaptığımız bu etkinlikte amacımız, uzuv bağışı üstüne herkesi bilinçlendirmek. Organ bağışı, sakat olan benzeri organın namına konaklamak amaçlı yapılıyor. Bu şekilde kişilerin hayatları kurtulabiliyor. Şu anda Keyif Bakanlığı ve üniversitelerimizde muhtelif donanımlara sahip etkin organ nakli merkezlerimiz bulunuyor. Ülkemiz üzere çok nazik tıpkı baht. Bu nedenle herkese ‘uzuv sürekli tıpkı ihtiyaçtır, dem bağışı gibi organlarımızı bağışlayalım’ diyoruz. Bu konuda diyanetimizin de lüzumlu fetvaları mevcut zaten. Biz bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, farkındalık için hazırlanan balonların gökyüzüne bırakılması ve talip katılımcıların örgen bağışında bulunmasıyla serencam buldu.

Share: