Avukat Umur Sebep Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında, Evli mi?

Kamuoyunda ses getirmiş davalar ile ismini duyduğumuz 31 yaşındaki Avukat Umur Sebep, yasalı avukatlık stajını tamamladıktan sonraları Ankara Barosu bünyesinde avukat yerine hele Ukubet Hukuku, İdare Hukuku ve Işyar ve Sıkı Düzen Hukuku alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu konuda tıpkı çokça seminer ve konferansa katılmıştır.

Avukat Işler Sebep

AVUKAT IŞLER YILDIRIM HAYATI

İlk ve ortaokul eğitimini Kırıkkale’de tamamladıktan sonra lise eğitimi Bursa Polis Kolejini kazanmıştır. Devamın üstelik üniversite eğitimini için Polis Güçleri Akademisine başlamıştır. Polis Güçleri Akademisinden 2011 yılında ayrılmıştır. 2013 yılında Çankaya Hukuk Fakültesinde eğitimine başlayan Işler Saika 2016 yılında fakülteyi 3 yılda, başarı bursu ile erdemli izzetinefis öğrencisi kendisine dönüş ikinciliği ile bitirmiştir. Ayrımsız yıl Çankaya Üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Anabilim Dalında çabuk çalışmalarına başlamıştır.

2017 yılında Ankara Barosu nezdinde avukatlık mesleğine başlayan Yıldırım, Bayrı Ünsiyet ve Danışmanlık Bürosunu kurmuştur. Ukubet Hukuku, İdare Hukuku, Görevli ve Düzen Bağı Hukuku, Enerji ve Madencilik Hukuku, İmar Hukuku alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Bu alanlarda ulusal ve uluslararası bülten ve ayrı cinsten gazetelerde bir nice yazısı olan Umur Yıldırım, master tezini “HAGB’nin İdare Hukuku Bağlamında İncelenmesi ve Asayiş Soruşturması ve Arşiv Araştırması” konusunda yazmaktadır. Yürüttüğü davalar mevki ve dünyanın önde gelen gazetelerinde yayınlandı. Tıpkısı çok akademik çalışmaya konu edildi. Bu kapsamda birçok siyasal ve seminerlerde hatip kendisine düz almıştır.

Yalaz Çet, Aleyna Çakır, Esra Hankulu davaları kadınların doğruluk arayışını ve ülkedeki eş cinayetlerinin önlenmesinde ve eş dayanışmasının önemini simgeleyen ayrımsız sorun haline geldi. Bu davalarda mağdur vekilliği üstenen Av. Umur Yıldırım avrat ve çocuk hakları üzerine öncü haline geldi. Benzeri dönüm noktası olan Flama Çet davasının avukatlarından Işler Sebep, DENIZ Delegasyon Başkanı Sefirikebir Christian Berger’e ile karı cinayetleri konusunda ziyaret gerçekleştirmiştir. BBC, New York Times, France24, Sputnik News, Daily Mirror ve AHALI Ada üzere bir haddinden fazla uluslar arası gazeteye mülakat vermiştir.

Saika’ın “Avukat Umur Saika” isimli twitter ve instagram hesabı bulunmaktadır. Özellikle avrat ve çocuk hakları konusunda paylaşımları kişilerin farkındalık kazanmasında koca görkem oynamaktadır. Son olarak Kadim Hukuk ve Danışmanlık ismiyle açtığı www.kadimhukuk.com.tr sitesinde 1000’den aşkın ülfet yazısıyla hukukçu ve vatandaşları bilgilendirmektedir.

ŞULE ÇET DAVASINDA HANGI OLMUŞTU?

Darülfünun öğrencisi Yalım Çet’in ibret ölümüyle ilgili davada sanık Çağatay Katarakt müebbet + 12 yıl 6 kamer dam cezasıyla ve gayrı sanık Sert Akand ise 18 sene 9 kamer delik cezasıyla cezalandırıldı. Mahkemeye bakarak Çet, tecavüze uğradı ve isteyerek öldürüldü.

ALEYNA ÇAKIR DAVASINDA HANGI OLMUŞTU?

Aleyna Çakırdoğan namına aşina 21 yaşındaki Duyma Esen’in ölümünün kelle şüphelisi Ümitcan Akla Yatkın, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “gözdağı” “kişisel verileri hukuka hilaf ele nakil” ve “enformatik sistemine usulsüz girme” suçlarından 4 sene 10 ay hapishane cezası aldı. Duruşma Akla Yatkın’a takdir indirimi uygulamadı. Ölümüne ilgilendiren dosyanın ise halen soruşturması bitmeme etmektedir.

ESRA HANKULU DAVASINDA NE DEĞIŞMEYEN VERİLMİŞTİ?

Aleyna Şarap olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen’in ölümünün sarrafiye şüphelisi Ümitcan Akıllıca, Ankara’da evinde ölü kâin 25 yaşındaki Esra Hankulu ile ilişik vakfedilmiş yargılandığı davada, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 sene hapishane cezası aldı. Karar istinafa taşındı. Halen dosya bitmeme etmektedir.

EYMEN ELEZER DURAK DAVASINDA HANGI KARAR VERİLMİŞTİ?

İzmir’de 4,5 yaşındaki Eymen Mecbur Durak’ın öldürülmesi davasında sanıkların cezaları belli oldu. Mine Durak ve Serkan Erçetin, ağırlaştırılmış müebbet ve 37’er sene cezaya çarptırıldılar.

ALİ RIZA GÜLTEKİN DAVASINDA NE DEĞIŞMEYEN VERİLMİŞTİ?

İstanbul Beşiktaş’ta iş adamı Ali Keyif Gültekin’in öldürülmesine ilgilendiren davada murafaa, 1 sanığın müebbet mahpushane cezasıyla, 2 sanığın ise müebbet hapis cezasına iskonto uygulayarak 10’ar yıl delik cezasıyla cezalandırılmalarına hükmetti. 2 gizlice maznun üzerine ise dosyaları ayırdı.

IŞLER YILDIRIM’IN IÇTIMAI MEDYA HESABI VAR MI?

Saika’ın “Avukat Işler Saika” isimli twitter ve instagram hesabı bulunmaktadır. Hele karı ve yavru hakları konusunda paylaşımları kişilerin farkındalık kazanmasında heybetli kurum oynamaktadır. Akıbet yerine Bayrı Ülfet ve Müşavirlik ismiyle açtığı www.kadimhukuk.com.tr sitesinde 1000’den çok ülfet yazısıyla hukukçu ve vatandaşları bilgilendirmektedir.

Share: