Manisa’da hünnap hasadı başladı

Manisa’nın Demirci ilçesinde üretimi yapılan çiğde hasat edilmeye başlandı.

Başta diyabet oluşmak üzere birçok hastalığa onma olduğuna inanılan hünnap, havza halkının şanlı geçim kaynakları arasında düz alıyor.

Söğütçük Mahallesi’nde toplanmaya başlanan yapıt hususi ambalaja alındıktan sonra tırlarla İstanbul, İzmir ve Ankara kadar kentlerdeki marketlere gönderiliyor.

Demirci Kaymakamı Ihtiyaç Kayaç, Belediye Başkanı Selami Selçuk ve İl Ekincilik ve Orman Müdürü Mukavemetli Öztürk de çiftçilerle tarlada hünnap hasadına katıldı.

Bereketli bire bir sezon temennisinde mevcut Ilçebay Kaya, “Güzeşte yıl ziyaretimizde kasa ve hünnap boylama makinesi talebinde bulunulmuştu. Kaymakamlığımız, belediyemiz ve Ekincilik İl Müdürlüğü ile projelendirildi ve kasa ve araba gerçekleştirme edilerek tasdik edildi. Devletimiz seçkin antlaşma çiftçinin ve üreticinin birlikte.” diye konuştu.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise gözyaşı sonuç çekicilik merkezinin genişletilmesi amacıyla çalışmalara başlanacağını söyledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Stabil Öztürk ise üreticilerin taleplerini dikkate aldıklarını, namına vermek için dahi mücahede gösterdiklerini dile getirdi.

Share: