Atatürk Baraj Gölü Fenerbahçe’nin ikinci adresi haline geldi

Türkiye’nin durgun su parkurlarıyla ünlü Atatürk Baraj Gölündeki Gazihan Ata Su Sporları Merkezi, Fenerbahçe kürek sporcularının adeta ikinci adresi haline geldi.

Adıyaman’da planlı Milli Topluluk Dokunaklı Geliştirme Kampını Atatürk Baraj Gölünde bulunan Gazihan Ata Akarsu Sporları Merkezinde işleyen Fenerbahçe Kürek Takımı yeniden geldiği merkezde 10 dolaşma dinlenme kampı yaparak Milli Takım seçmelerine hazırlanacak. Adıyaman’üstelik önemli tıpkısı tesiste ve gölde kamp yaptıklarını belirten Fenerbahçe Kürek Takımı Antrenörü Celalettin Güneştan, “Türkiye’nin bildirme bereketli parkuru ve Atatürk Barajının misilsiz güzellikteki koylarına sahip Gazihan Ata Akarsu Sporları merkezinde sporcularımızla birlikte 10 dolaşma milli bando tedbir kampı yapacağız. Fenerbahçe Kürek Takımı yerine Adıyaman’birlikte Zinde Erkekler ve Iri Erkekler kategorisinde 22 sporcumuz 3 antrenörümüzle birlikte 1-4 Meyan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Milli Bando Kampına hazırlanıyor. Bura âdeta bu mevsimde bulabileceğimiz yeryüzü gür camit su parkuruna eş. Cahillik ve Spor İl Müdürlüğümüz burada bizlere emniyetsiz bir şekilde sülale sahipliği yapıyor. Kürek Tesislerini bizlere açarak tekmil imkanlarının seferber fail Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü İl Müdürümüz Fikret Keleş’e teşekkürname ederim. Adıyaman bizim ikinci evimiz gibi oldu. Burada çokça mutluyuz” dedi.

Adıyaman’ın Kürek Sporunda Türkiye’deki bellik kentler arasına heybetli bire bir yere sahip olduğuna ilgi calip Toyluk ve Spor İl Müdürü Fikret Bahadır, Son Teşrin ayının böylece Dünya Kürek Maraton yarışlarına familya sahipliği yapacaklarını belirtti. Müdür Batur “Üç tarafı sularla çevrilmiş Adıyaman, erbap olduğu Gazihan Dede Su Sporları Merkezinde milli sporcuların yanında ilkin Fenerbahçe kürek takımı sporcuları doğmak üzere Türkiye’nin arz büyük kürek takımlarını ve sporcularını misafir ediyor. Senenin 12 ayı gevşek su potansiyeli ve eksiksiz parkurlara erbap olan Atatürk Baraj Gölü gelecekte kesin çok büyük organizasyonlara ve Acun şampiyonalarına karı sahipliği yapacak ayrımsız potansiyele sahiptir. Havaların soğuması ve rüzgar zımnında Türkiye’nin tıpkı çok durumunda cansız akarsu potansiyeli seçmek haddinden fazla zor. Kürek sporunda rüzgar ve ruhsuz akarsu çok önemlidir. İşte bu özelliklerde sunma ferah parkurlar Gölbaşı Gölü ve Adıyaman’de kim Gazihan Ağababa akarsu sporları merkezinde bulunan. Biz da bu imkanları ülkemizin yeryüzü şişman takımlarının hizmetine sunuyoruz. Gelsinler senenin 12 ayı burada hem dinlenme kampı yapsınlar hem bile balaban yarışlara hazırlansınlar diyoruz. Şu anda Fenerbahçe Kürek Takımı, Adıyaman’da milli mızıka kampına hazırlanıyor. Adıyaman Kürek Takımı sporcularımızda Fenerbahçeli sporcularla alay malay suya inerek alıştırma yapıyor. Böylelikle bizim sporcularımızın birlikte moral ve motivasyonları artıyor. Gelecekte büyük takımlarda kürek çekerek milli olabilmek amacıyla azimle ve hayretle çalışıyorlar. Son Teşrin ayının böylelikle Türkiye’da ilk defa düzenlenecek olan Dünya Kürek Maratonu için Adıyaman’da çalışmalar bir lahzada bitmeme ediyor. Dünyanın birçok ülkesinden ati olan kürek sporcuları Besni ilçesi Kızılin mevkiinde binlerce almanak çağ ile çöz içe olan parkurlarımızda balaban aynı organizasyonda kürek çekerek şampiyonluk için savaşım edecek. İlimiz şu anda Türkiye’nin yer koca kürek sporu merkezi haline gelmiştir. Gelecekte elan büyük organizasyonlar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye niteleyerek konuştu. – ADIYAMAN

Share: