Ailesinden geriye bir bir tane o kaldı… Depremde sol kolunu kaybeden Alperen’in sağlık durumu bol

Ailesinden geriye tıpkısı bir tane o kaldı… Depremde sol kolunu kaybeden Mücahit’in afiyet durumu ferah

BOLU Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yıkılan apartmanın enkazında küsurat, annesini, babasını, kız kardeşini ve sol kolunu kaybeden Derviş Yılmaz’ın hastanedeki tedavisi sürüyor. Alperen’in keyif durumuna ilişkin bilgelik veren amcası Süleyman Yılmaz, “Cenabıhak bize Derviş’imizi bağışladı. Alperen’in keyif durumu şuan da ongun. Bu süreçte maalesef kolunu kaybettik. Kendisi önce başlarda kabullenmek istemedi amma zaman geçtikçe elan birlikte kabulleniyor” dedi.

Cumhuriyet Altını Mahallesi 311 Sokak’taki Zafer Apartmanı Kahramanmaraş merkezli depremde yıkıldı, öğretim görevlisi Sinan Yılmayan (51), eşi Ebru (46), çiftin çocukları Mücahit ile Medih ise gerileme altında kaldı. Taharri istirdat çalışmaları sırasında Sinan Yılmayan, eşi Ebru Yılmaz ve kızları Medih Yılmayan’ın donmuş bedeni bulundu. Çalışmaların bitmeme ettiği esnada kurtarma ekipleri kepçenin açtığı çökme çukurunda Derviş Yılmaz’ı gördü. Taharri istirdat ekiplerine, Derviş Yılmayan’ın akrabaları ve çevrede kâin vatandaşlar üstelik bindi verdi. Derviş, 72 saatin ardından sağ yerine enkazdan çıkarıldı. Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırı Hastanesine irsal edilen Yılmayan’ın tedavisine başlandı. 72 saat boyunca enkaz altında küsurat Yılmaz’ın, sol kolunda dönme olmadığı tespit edildi. Zinde adamın sol kolu kesildi. Annesini, babasını ve kız kardeşini depremde kaybeden Mücahit’in, hastanedeki tedavisi sürüyor.

“Cenab-ı Cenabıhak bize tıpkı sevimli bıraktı”

Zelzele bölgesinde Alperen ve ailesinin bulunduğu apartmanda taharri istirdat çalışmalarına katılan Mücahit’in amcası Süleyman Yılmaz, “Cenab-ı Tanrı bize benzeri can bıraktı. 3 kaybımız olmasına karşın, Mücahit Yılmaz’ı enkazdan sağ salim kurtarabildik. Ülke açısından ve özellikle bizim açımızdan çok edisyon tıpkı süreçti. Depremin olduğu anda tığ kişi imkanlarımızla bölgeye irfan ettik. Devir oraya varmıştık, bora yağmur yağıyordu. Kırıkhan ilçesi resmen benzeri fantom kaymakamlık gibiydi. Kişi imkanlarımızla benzeri şeyler yapmaya çalıştık amma yapamadık maatteessüf” dedi.

“Dönme geçtikte kabulleniyor”

Mücahit’in saatler sonradan kurtarıldığını söyleyen Yılmaz, “Yardımlar 3. günde geldi. 3. günde hisse senedi makineleri, arkalama ekipleri olsun, Gerede ilçemizin kurtarma ekipleri geldiler. İstanbul ve Mersin’den üstelik yardım ekipleri geldi, Tarsus madencileri ekipmanlarını getirdi. Kontrol istirdat çalışması ince bir proses oldu. Sonucunda, yarı mutlu olduk diyelim. Tanrı bize Mücahit’imizi bağışladı. Alperen’in sağlık durumu şuan da bol. Bu süreçte maatteessüf kolunu kaybettik. Kendisi ilk başlarda tutmak istemedi amma dönme geçtikçe henüz dahi kabulleniyor. Şuan amacıyla esenlik durumu ferah seyrediyor. Ortopedik açıdan, tedavileri tamamlandı. Sanırım biraz güne taburcu olacak” diye niteleyerek konuştu.

“Sol kolunda dönme bozukluğu tespit edildi”

Derviş’in otama sürecini yakından takip fail Bolu İl Afiyet Müdürü Muhammed Güvenli Demirkol, “Mücahit, Bolulu olması sebebiyle yakınları yoluyla orada önceki müdahalesi yapıldıktan sonra özel araçla ilimize getirilen tıpkı kardeşimiz. Yine Sayın Valimizin de talimatları ve süreci yakından izleme etmesiyle alay malay İzzet Baysal Eğitim Bilimi Araştırı Hastanemizde kabul ettik. Kendi imkanlarıyla gelen, ailesiyle gelişigüzel mevrut kardeşimizin. Tabiatıyla ızdıraplı de ayrımsız durumları vardı. Hem annesini babası, hem kardeşini depremde kaybetmişti. Tığ bile burada kolaylıkla kontrollerimize, esenlik muayenemize başladık. İlk yapılan müdahaleler sonrasında sol kolda dönme bozukluğu tayin edildi. Ortopedi ekibimizde değerlendirdiler ve kardeşimizin sol kolunda kan dolaşımı bozukluğu cihetiyle ampütasyonu yapılmış oldu, ampute edildi. Çokça şükür, bodur bir süre kilolu bakımda kaldıktan sonra üstelik şu zaman servise artık. Esenlik durumu Elhamdülillah gayet ferah. Doktorlarımız, sayrılarevi yönetimimiz, bizler ve tabii Sayın Valimiz dahi süreci yakından izlem ediyoruz. İnşallah süreç olumlu ve gani ilerliyor. Yeryüzü kısa sürede birlikte sağlığına kavuşup taburcu etmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Share: