“Arsıulusal Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması” 24-29 Ocak’ta yapılacak

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Cesamet Konservatuvarı yoluyla bu yıl 4. kez düzenlenecek “Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması” 24-29 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Ülviyye Güler, AA muhabirine, etkinliğin Mithat Özsan Amifisi’nde yapılacağını söyledi.

Etkinliğin kül etaplarının seyircilere celi ve ücretsiz olacağını nâkil Güler, festival kapsamında, tıpkısı zamanda 4 değişik resital ve 3 masterclass gerçekleştirileceğini belirtti.

Festival katılımcılarını heyecanla beklediklerini dile getiren Güler, festivale piyano eğitimi kayran, şişman sahnede performansını teşhir etmek talip parçalanmamış piyanistlerin katılabileceğini söyledi.

Festivalin geleneksel ayla geldiğini aktaran Güler, şöyle devam etti:

“Festivalde 6 yaşından itibaren 26 yaşına kadar faklı şehirlerden ülkelerden katılımcılarımız olacak. 300’ün üzerinde bire bir müracaat var. Bu sene festival, Çukurova Üniversitesi 50. Sene Etkinlikleri kapsamında yapılacak. Hedefimiz, piyano eğitimi düzlük yahut halihazırda canlı danışma hayatları olan dinç çaplı piyanistleri bire bir araya yayımlamak ve sanatsal dünya ulaştırmak, bakir yetenekleri çıkarmak, onlara bindi olup kandil tutmaktır.”

Güler, yarışmada dereceye girenlere mütenevvi ödüller verileceğini kaydetti.

Share: