Serencam an haberi: İş kazasında ölen güvenlikçinin tarlada kalan ürünü el birliğiyle hasat edildi

Denizli’nin Çivril ilçesinde benzeri buçuk ay evvel acun evine giren güvenlikçinin, çalıştığı çiftlikle cıvıltı akımına kapılarak hayatını kaybetmesi sonrası eş benzeri davranışa imza atan köylüleri, tarlada kalan çükündür ve yoncasını umum birliğiyle hasat etti.

Çivril ilçesine merbut Tokça Mahallesi’nde meydana gelen olayda, tamlık 1 ay önceki Y.A. ile alay malay görkemli düğünle dünya evine giren Resul Gümüştekin (23), iznini tamamlamasıyla birlikte düzenlilik görevlisi yerine çalıştığı çiftliğe gitti. Sütlü pompasında işyar güvenlik personeli Haberci Gümüştekin, çalıştığı alanda pompadan meydana gelen cıvıltı akımına kapıldı. İçeri girdiğinde Gümüştekin’i yerde gören arkadaşları önce müdahaleyi yaparak ihbarda bulundu. İhbar sonrası olay hesabına afiyet ve bitirmiş ekipleri gönderme edildi. Görüngü adına revan sağlık görevlileri, Gümüştekin’in hayatını kaybettiğini belirledi. Fenomen yeri inceleme ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonrası camit üst ölü açımı olmak üzere adli tıp morguna kaldırıldı.

Köylüden içli hareket

Yaşanan bu yara olay sonrası Baklan ilçesine mecbur İcikli Mahallesi’nde tevakkuf eden ve burada tarlası bulunan asıl Seval ve cet İbrahim Gümüştekin’in eli hareket yapmaya gitmedi. Üzgün oldukları seçkin halinden mahsus olan Gümüştekin’in ailesinin bu durumu köy sakinlerini de çok üzdü. Çükündür ve yonca hasadının de geldiğini bilici köylüler, cemi işlerini tıpkı günlüğüne bıraktı ve Gümüştekin ailesinin yardımına koştu.

İmece ile hasadı kaldırdılar

Gümüştekin ailesine halk birliğiyle yardım etmek isteyen köylüler, serian harekete geçti. Köyde çükündür söküm makinesi, traktörü ve kamyonu olanlar tarlada buluştu. Makineler hasat işlemi için çalışmaya başladı. Vesile ve makinesi olmayan köylüler ise tarla da yağmurlama borularını topladı. kardeşlik ile yonca ve çükündür toplanarak kamyonlara yüklendi. Toplanan pancarlar Çeltek ilinde kâin şeker fabrikasına gönderildi. Yoncalar ise Gümüştekin ailesinin ahırına taşındı.

Gümüştekin ailesi uzanım karşısında duygulandı

Yenidünya evine giren evlatlarını kaybetmenin acısı ile gözyaşlarını tutamayan sülale, bu el üstelik köylülerinin bu imece usulü yaptığı organizasyonla gözleri meşgul meşgul oldu. Kendilerinin üzüntüsünü paylaşan ve hasadını birlikte kaldıran köylülerine Gümüştekin ailesi teşekkür ederek, haklarını helal etmelerini istedi. Yardıma koşan köylülerde yaptıkları bu güzelce davranışın gururu ile hisse senedi bitimi sonrası evlerine gitti. – DENİZLİ

Share: