Van yerli haberi: Edremit’te hars turuna şişman bağlam

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Istirdat, Siper ve Yaşatma Derneği aracılığıyla kombinasyon edilen Yavaş Yavaş Edremit hars turu nazik vukuf gördü.

Tarihi ve kültürel değerleri ile dikkatleri çeken Edremit ilçesinde serencam olarak 2018 yılında yapılan ekin turların kestirmece 4 sene aradan sonradan yeniden yapıldı. Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Istirdat, Koruma ve Yaşatma Derneği eliyle organize edilen kültür turuna yaklaşık 40 emanet katıldı. Yaya yapılan ekin turunda ilçenin tarihi yapıları, ekin varlıkları ülfet edilerek katılımcılara bilgiler verildi.

Kültür turuna müşavirlik özne Edremit Tarım Odası Başkanı Yüksek Yılmayan Diker “Antandros Derneği üyesi yaklaşık 40 kişilik aynı grupla saat 10.30’da İbrahimce Mahallesindeki Hacı Kabakçı Konağından başlayarak, yavaş yavaş umum yedi saatte özellikle Atatürk’ün Edremit’e ikinci el geldiğinde kaldığı Atatürk Evi ve Sabahattin Büyük andaç evi ile ilçemizin yaşamına, kültürüne, inançlarına, ticaretine ve sanayisine kandil tutmuş benzeri asra nitelik vurmuş tarihi mekanlarını dolaşarak ve gezerek saat 18.00’de Sıdıka Erke Müzesi önünde sonlandırdık. Stabil ve bunaltıcı ancak bir zamanda latif geçen İlçemizi yakından temyiz etmek talip yolculuk grubu üyelerine duyarlılıklarından kıran teşekkürname ederim.”dedi.

Antandros Toplum Örgütü Başkanı Gülçin Ahi ise “Adım Adım Edremit kültür turumuzda bizi anılarıyla çarkıt günlere götüren aday gündüz heykeli Yüce Yılmaz Diker ve Sabahat Diker’e, Rehberimiz Sinan Tortum’a, familya sahiplikleri ve verdikleri bilgiler üzere Mehmet Çucu, Mürtaza Helvacıoğlu ve Selin Ertür’e, ve bittabi kim gezi sorumlumuz yönetim kurulu üyemiz San Ölker’e, hep bizimle kültürel miras keşfine hazır değerli örgen ve gönüllülerimize zevalsiz teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi. – BALIKESİR

Share: