Balıkesir ruzname haberleri | BALIKESİR – Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 97. yıl dönümü kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün, Balıkesir’in Bandırma ilçesine gelişinin 97. sene dönümü törenle kutlandı.

İskelede düzenlenen temsili istikbal töreninde, denizden römorkörle karaya sâdır iki kız öğrenci yanlarındaki Türk bayrağını, Kaymakam Engin Aksakal’a doğrulama etti.

Aksakal ve beraberindekiler daha sonradan Cumhuriyet Altını Alanı’na geçti. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması, imtina etmek duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının arkası sıra Bandırma Belediye Başkanı Miğfer Kele, günün önemine ilgili müzakere yaptı.

Belediye Reisi Boğa, şu ifadeleri kullandı:

“Takvimler 8 Ilk Teşrin 1925’i gösteriyordu. Şehirde bilgi çoktan duyulmuştu. Bandırma’nın dört bir yanında tamam ayrımsız meze coşkusu ve heyecanı yaşanıyordu. Füru, çoluk çocuk ivecen tıpkısı telaşla iskelede sağa sola koşturuyor, gözleriyle semavi denizde ufku tarıyorlardı. Kadını erkeği, yaşlısı genciyle bilcümle Bandırmalılar arz altın misafirlerini bekliyorlardı. Ertuğrul isimli yat iskeleye yanaştığı an, Bandırma’da adeta zaman durdu. Yekpare o anda, bu ziyalı şehri karanlığa boğan ve herkesi kahreden engelleme günleri geldi akıllara. Sonradan Bekir Sami Bey’in sözleri çınladı, her bir zihinde. Kahraman ordumuzun Bandırma’ya yaklaştığı müjdesi.”

Törene, CHP Balıkesir Saylav Ahmet Akın ile kaymakamlık protokolü, gaziler, şehit aileleri, siyasal parti ve sivil topluluk kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Share: