6’lı masada yeni kriz! HDP dolayısıyla 2 fırka birbirine girdi: Haddinizi aşıyorsunuz

Geçtiğimiz günlerde Anayasa’da meydan düzlük “Türk devletine yurttaşlık büyü ile sınırlanmış olan herkes Türktür” ifadesinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen TILSIM Partisi lideri Babacan’a İYİ Parti’den aksülamel gelmişti. İYİ Tümen Sözcüsü Kürşad Metin, Babacan’ın açıklamalarının kendilerini ilgilendirmediğini, 6’lı masanın esas taslağında bunların vadi almadığını belirterek, “Öğür adına Türkiye’nin birliği, cumhuriyet değerleri, Anayasa’nın önceki 4 maddesi kadar metin çokça konuda görüşlerimiz açıktır” demişti. İki öğür beyninde yaşananların üzerinden henüz 1 hafta geçmişken eskimemiş tıpkı akse elan yaşandı.

“HADDİNİ AŞMAKTIR”

Katıldığı programda DERMAN Partisi Sözcüsü İdris Şahin’in “HDP’nin tutum belgesini 6’lı masa dikkate algı” sözleri karşı mütekellim İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, sert ifadeler kullandı. Özkale, “Tıpkısı partinin sözcüsü çıkıp ‘HDP’nin tutum belgesini 6’lı masa dikkate alacaktır’ demesi bana bakarak haddini aşmaktır” ifadelerini kullandı.

“BİZİM HOŞUMUZA GİDEN BİR ŞEY DEĞİL”

İYİ Partili Beklenti Özlale, Mürtefi Babacan’ın açıklamalarına yönelik ise “Bizim hoşumuza revan aynı özdek değil” diye ÇARE Partisi ile masaya otururken Anayasa’nın 66. maddesine ilgilendiren herhangi bir tasarrufla gelmediğini söyledi.

“ILAÇ PARTİSİ’NİN HDP’YE AYN KIRPMA DURUMU VAR”

Beklenti Özlale sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben eş çalışma grubu üyesiyim. 6 partinin temsilcileri ile hükümet programını birlikte oluşturuyoruz. Bu düzentileme grubuna bilcümle partilerden metinler geliyor. Tığ bu hükümet programını seçilecek olan Cumhurbaşkanı adayının eline vereceğiz ve kere haritası o hükümet programına göre izlenecek. O hükümet programının hiçbir yerinde tek partiden bize anadille eğitimle ilişkin bir murat gelmedi. DERMAN Partisi’nde HDP’ye tıpkısı ayn makas, resmin dışına itmeme durumu var. Fakat İYİ Tümen’nin da al çizgileri var. HDP’yi seslenmek istiyorlarsa biz masada olmayız.”

Share: