15 yaşındaki tekvandocu Yiğit Yüce, Avrupa’dan madalyayla çalmak istiyor

Tekirdağ’da tekvandoda mütenevvi dereceler elde eden Kahraman Yüksek Akkoç’un hedefi, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda kürsüye çıkmak.

Milli sportmen 15 yaşındaki Akkoç, yaklaşık 5 sene önceki arkadaşına özenerek tekvandoya başladı.

Kısa sürede kendini geliştiren, katıldığı şampiyonalarda gümüş ve tunç madalya kazanan genç sporcu, 7-9 Ekim’dahi düzenlenen milli topluluk seçmelerinde rakiplerini yenerek milli mızıka kadrosunda meydan almayı başardı.

Akkoç, 25-28 Kasım’bile Malta’birlikte düzenlenecek Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi oyun edecek.

Her periyot Hastalıklı Haddinden Fazla Amaçlı Spor Salonu’nda yaptığı 2 saatlik antrenmanla çalışmalarını sürdüren Akkoç, Avrupa’dan madalya ile kesilmek istiyor.

“İstiklal Marşı’mızı okutup o gururu süregelmek istiyorum”

Kahraman Mehabetli Akkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez uluslararası tıpkı şampiyonaya katılacağı için ateşli olduğunu söyledi.

Hobi namına başladığı tekvandoyu çokça sevdiğini tamlayan Akkoç, şöyle konuştu:

“Arkadaşım bu sporu yapıyordu, ona heveslenerek ego bile başladım. İlk seneler elden buraya (spor salonu) gidip akmak için bu sporu yapıyordum, bilahare ciddiye almaya başladım. Spora başladıktan sonradan evvel şampiyonada merhale alamadım. Elan sonra Türkiye şampiyonasında ikinciliklerim var. Milli mızıka seçmelerinde dahi bir numara oldum ve Avrupa şampiyonasına gideceğim. Orada ülkemizi arz ongun şekilde külah ederek İstiklal Marşı’mızı okutup o gururu sürmek istiyorum.”

Akkoç’un antrenörü Erdal Duman da sporcusunun 5 yıldır çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü anlatım etti.

Tütün, sporda yorulmadan ısrarla çalışanların emeklerini karşılığını aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Kahraman gelişigüzel ant hedeflerini faziletli tutan, değme devir kendisini imar etmek amacıyla mücadele fail, azimli benzeri sportmen. 2019 yılında önce minikler Türkiye şampiyonasına gittiğimizde 2 yıllık sporcu olmasına karşın ilk 10’a girmişti. Bu yıl katıldığı bütün şampiyonalarda madalya alarak adamakıllı başarılar elde etti. Milli topluluk seçmelerinde de birinci namına Avrupa şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Şampiyonada bayrağımızı dalgalandırmak amacıyla elinden geleni yapacağına inanıyorum.”

Share: