125 bin dolara ekstrem feza uçuşu

Dünyanın geçmiş ölçüsüz feza uçuşu deneyimi şirketi olan Space Perspective’den fütüristik tıpkı feza balonu yolculuğu olan Spaceship Neptune, yolcuları neredeyse 20 çamur yükseklikten atmosferin üst yüzdelik birine taşıyacak.

Merkezi Florida’daki Kennedy Feza Merkezi’nde mevcut şirket, güzeşte hafta kabine içinin ayrımsız resmini yayınladı. Basınçlı Neptün kapsülünün zarfında, 360 derecelik görünüş ile hem güvenli hem de sivri olacak şekilde düşünülmüş etkileyici bir uzay salonu birlikte saha alıyor.

Sözcü’da saha kayran habere göre, geçmiş ticari uçuşların 2024 sonbaharında yapılması bekleniyor. Tahminî 600 yaşama 1.000 dolar ve üst depozito ödeyerek bilet rezervasyonu yaptı dahi. Kennedy Uzay Merkezi’nde bulunan müşareket, sivri aynı feza uçuşu deneyimi vadediyor.

ÖZELLİKLERİ

Dairesel benzeri kabine

360 rütbe pencereler

Sekiz bulaşan ve uçucu üzere koyu, konforlu koltuklar

Parlamayı ve yansımayı düşürmek amacıyla dip, mor tonlar ve belli belirsiz tenvirat

İçecek barı

WiFi bağlantısı

Şirket yetkilileri, yolculuk amacıyla seçme özel eğitimin de gerekmediğini, çünkü yolcuları uzaya sezmek amacıyla bire bir roket fırlatma kullanılmadığını belirtiyor. Şirketin kurucu ortağı Jane Poynter, insanlara henüz erişilebilir bir uzay uçuşu deneyimi arz etmek istediğini söylüyor.

Ortaklık, Uzay Gemisi Neptün deneyimini, saatte 12 balçık hemen tırmanan sıfır emisyonlu aynı gezi namına önceleme ediyor. Antrparantez tuvalette da benzersiz aynı manzaraya ehil olunacağını güvence ediyor.

İlk yıl amacıyla planlanan 25 uçuş şimdiden tükendi ve yaşama başı 125.000 dolara mülk oldu.

Oxford’dan ‘uzaylı’ uyarısı: NASA’nın planı istilaya yol açabilir!

 

ABD’den uzaya ‘casus uydu’

 

Türkiye gök yolcusu seçiyor

 

Dünyanın ilk feza otelinin açılacağı ruz galiba oldu

 

Share: