Sunu haddinden fazla kazandıran sektör teknoloji, sahipleri ise en zenginler

Dünyada doğrudan veya bilvasıta teknoloji işi ile uğraşan sektörler balaban fayda oranları elde ederken, teknoloji şirketi sahipleri üstelik sunma zenginler listelerinde ilk sıralarda kayran alıyor.

Microsoft’un “Call of Duty” ve “World of Warcraft” gibi oyunların yapımcısı Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolara satın almasının peşi sıra, dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk’ın 44 bilyon dolara Twitter’ı satın alma kararı acun kamuoyunun dikkatlerini yine uygulayım bilimi şirketlerine çevirdi.

Kovid-19 salgını sonrasında teknolojinin önemi anbean artarken, milyarder hareket adamları de teknoloji şirketlerine yatırımlarını artırdılar. 2022 yılında yayımlanan dokuz canlı haddinden fazla anlatım uygulayım bilimi şirketlerinin marka değerindeki şişman yükselişi gösterirken uygulayım bilimi işi ile uğraşan iş adamlarının servetlerinde bile balaban artışlar olduğunu gözler önüne seriyor.

Bildirme çokça teknoloji kazandırıyor

AA muhabirinin derlediği bilgiye bakarak, Brand Finance eliyle hazırlanan “Dünyanın Sunu Altın 500 Markası-Küresel 500-2022 Araştırması”na göre 355 bilyon dolara çıkaran Apple “Dünyanın yer değerli markası” unvanını korumayı başarmıştı. Listede dünyanın sunma kızıl 10 şirketinin 8’i aracısız teknoloji yahut teknolojiyle angajmanlı işler yapıyor.

Apple’ı sırasıyla kestirmece 350 milyar dolar marka değeriyle Amazon, 263 bilyon dolarla Google takip etti.

Listede ABD’li Microsoft 184,2 bilyon dolarla 4’üncü, pejmürde şirketi Walmart 112 bilyon dolarla 5’inci, Cenup Koreli Samsung 107,3 milyar dolarla 6’ncı, ABD’li Meta (Facebook) 101,2 bilyon dolarla 7’nci, Çinli ICBC 75,1 bilyon dolarla 8’inci, Çinli Huawei 71,2 milyar dolarla 9’uncu, ABD’li Verizon birlikte 69,6 bilyon dolarla 10’uncu tam yer buldu.

Çizelge sektörler bazında incelendiğinde marka değeri bildirme faziletkâr göz uygulayım bilimi.

Teknoloji sektörü başka sektörler ortada yüzde 14,79’luk ayraç değeri ile ilk tam düzlük alırken onu sırasıyla, yüzde 14,39 ile tarumar, yüzdelik 11,60 ile bankacılık, yüzde 10,23 ile iletişim araçları, yüzde 7,20 ile telekomünikasyon, yüzdelik 6,81 ile otomotiv, yüzdelik 4,27 ile sigortacılık, yüzde 4,02 ile mühendislik ve yapı ve yüzdelik 3,90 gaz ve yer yağı izleme ediyor.

Dünyanın arz zenginleri uygulayım bilimi ile uğraşıyor

Dünyanın bildirme varlıklı iş adamlarının listesini yayımlayan Bloomberg Billionaires Index verilerine göre dünyanın genişlik zenginleri listesinde kayran kayran geçmiş 10 aksiyon adamından 6’sı aracısız teknoloji ile bağlantılı amal yapıyor.

Listeye göre servetini sunu haddinden fazla zait iş kadını Twitter’ın bakir sahibi olmaya hazırlanan Elon Musk oldu.

Neuralink, Space X ve Tesla üzere direkt veya dolaylı namına uygulayım bilimi ile ait işler eden Musk, Kovid-19 salgınının başlarına denk mevrut 0cak 2020’birlikte kısaca 30 bilyon dolarlık servetini Mayıs 2022 bakımından 250 bilyon doların konusunda taşımayı başardı.

Musk’ın Twitter’ı satın alma kararı fiili adına gerçekleşirse, adlı iş adamı servetinin kısaca 5’te 1’i ile şirketlerinin arasına içtimai iletişim araçları şirketi eklemiş olacak.

Yer zenginler listesinde önce 10’birlikte vadi kayran Jeff Bezos, Bill Gates, Larry Page, Sergey Brin ve Steve Ballmer da teknoloji işi ile ilgilenen hisse senedi adamları kendisine civar plana çıkıyor.

Teknoloji hisselerinde yan aşağı döndü

 

Uygulayım Bilimi şirketleri bilançolarını açıkladı

 

Teknolojisi sakat nükleer santraller üzere Biden’dan 6 milyar dolar

 

Share: