Zuck Doları geliyor

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsmini Sermaye yerine değiştirmesinin peşi sıra özellikle saklı yazı mülk alanında daha çalışkan olması muhtemel Facebook, sayısal dünyalık projesinden vazgeçmiyor. Financial Times’ın haberine göre, iştirak çalışanların şu usa vurma “Zuck Bucks” (Zuck Doları) namına adlandırdığı tıpkı sanal mal üzerinde çalışıyor.

Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın yapı şirketi olan Meta, yılın ilk ayında Diem isimli dijital mal projesini yöntemince sonlandırdı. 2019 yılında Libra ismiyle tanıtılan projede el haritası, dijital servet biriminin BENDE doları endeksli olacağı yönündeydi. Fakat, Aranjör baskılar projenin sonunu getirdi.

Şirketin üzerinde çalıştığı ayrıksı finansal ürünler arasındaysa elbette NFT’ler da bulunuyor. Financial Times’a göre şirket, önümüzdeki ayın ortalarında Facebook’ta NFT’ler amacıyla tıpkısı tayyareci yokuş yapmayı planlıyor. bununla birlikte Meta’nın ‘toplumsal tokenlar’ ve ‘ad tokenları’ gibi “Facebook gruplarındaki katkılar amacıyla dürü namına verilebilecek” tokenlar üstünde de çalıştığı belirtiliyor.

Zuckerberg mapus cezası alabilir

 

Zuckerberg’den 31 Meta’dan 230 milyar dolarlık erime

 

Zuckerberg’in servetinden 24 bilyon dolar siliniyor

 

Share: