Milli Açık Deniz Karakol Gemisi’nin üretimi başladı

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, MİLGEM sınıfı korvetlerin varyantı kendisine geliştirilen ADKG, ayrımlı tıpkısı temel tahrik sistemi, strüktürel ve genel yerleşme felsefesi ile elan gelişmemiş sürede ve daha düşük maliyetle nesir edilmesi amacıyla baştan aşağı yeniden tasarlandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız için faziletli yerlilik ve kaslı uygulayım bilimi ile mensur edilecek Açık Deniz Devriye Gemisi’nin üretimine geçildi. Deniz Kuvvetlerimize ve asil milletimize güzel olsun.@MSB_ASFAT pic.twitter.com/dXMhBF7v7R

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 9, 2022

Uzunluğu 99,56 metre olan ADKG platformu, istihbarat gözetleme ve his, taharri-istirdat, terörle uğraş, denizde denetleme harekatı ve bahir özel harekatı anne görevlerini yapacak.

Ayrıca ikincil görevler namına deniz albeni harekatı, elektronik ve yankılanım savaş, esmer bombardımanı, asimetrik tehditlere alın savunma, bahir nakliyatının korunması, amfibi harekat kapsamında bindi ve eğitim faaliyetlerini birlikte gerçekleştirecek.

ADKG, yeni geliştirilen milli zırh ve duyarga sistemlerinin sonraları entegre edilmesine olanak sağlayacak “yerinde hazır” tasarım felsefesiyle mensur edilecek.

Toplanmış 104 nefis hayat yeri kapasitesi olan ADKG, “Dizel-Cıvıltı Motoru Kombinasyonu (CODELOD)” temel kımıldatma sistemi ile 4 bin 500 deniz mili reviş siasına cemaat olacak.

“Milli Savaşçı Uçak”ın yeni animasyonu yayınlandı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Milli roketimizle Ay’a kaba iniş gerçekleştireceğiz

 

Yerli otomobile müthiş bire bir çeşni daha geliyor

 

Share: