Zonguldak’ta balık bolluğu! Bir gecede 50 titrem pelit yakalandı

Karadeniz’de denize açılan balıkçı tekneleri, balık bolluğunu Zonguldak açıklarında buldu. Marmara Bölgesi’nden ve Trabzon, Samsun, Giresun ile Cıvıl Cıvıl kabilinden Karadeniz’in değişik illerinden denize açılan balıkçı tekneleri, Zonguldak açıklarında balık bolluğuyla karşılaştı.Karadeniz’den tonlarca balık yakalayan tekneler, Zonguldak’taki Kozlu Limanı’na gelerek kasaları karaya çıkardı.

50 TITREM PALAMUT YAKALANDI

Limanda, geri geceden bu yana ayrımlı gemilerden kasalar halinde kestirmece 50 titrem palamut indirildiği öğrenildi. Kamyonlara yüklenip Türkiye’nin değişik kentlerine gönderilen balıkların fiyatları, boyutuna göre 20 ile 40 TL ortada değişiyor.

“DENİZDE ARTAĞANLIK VAR”

Kozlu Balıkçı Barınağı’nda toptancılık özne Davet Eliyazıcı, teknelerin genellikle pelit tuttuğunu belirterek, “Şu anda Zonguldak’ta 300-350’ye yakın gırgır teknesi var. Rastgele birinde 2’şer 3’er bin kasa palamut var. Taşkın bir gürlük var. Böyle devam etmesini umuyorum. Burada bahir olan herhangi bir ilden tekne var dedi. Kalaba’dan balık ağrımak amacıyla denize açılan Bülent Okay ise Denizde bereket var bu sene görüyoruz. Bütün savmak aldı. Ereğli, Zonguldak ortada kut var. Çoğu havza beraber avlanıyor” diye konuştu.



Share: