DEAŞ’ın eski güya finansman sorumlusu yakalandı

DEAŞ’ın eski güya finansman sorumlusu yakalandı

KİLİS – Kilis ve Konyada jandarmanın yaptığı yıldırı operasyonunda biri terör örgütünün eski sözde finansman sorumlusu ve patlayıcı uzmanı olan mecmu 2 DEAŞ terör örgüyü üyesi yakalandı.

Kilis Uyanık Komutanlığı aracılığıyla Kilis Cumhuriyet Altını Başsavcılığı Terör ve Birleştirme Taksirat Soruşturma Bürosu koordinesinde Suriye’den yasa dışı yollarla ülkeye mevrut ve DEAŞ silahlı terör örgütü namına faaliyet yürüttüğü tespit edilen kişiye müteveccih Konya ve Kilis’te faaliyetler düzenlendi. Operasyonlarda Konya’da 1, Kilis’te 1 emanet tevessül etmek için mecmu 2 DEAŞ Terör örgütü şüphelisi gözaltına alındı.

Konya ilinde yakalanan C.A. isimli DEAŞ yıldırı örgütü üyesinin 2013-2016 yılları beyninde sanki DEAŞ silahlı yıldırı örgütü hesabına finansman sorumlusu kendisine peş düzey teşekkül yöneticiliği görevini yürütme ettiği, emrinde 100 civarında yıldırı örgütü mensubunun olduğu, umum yaapımı patlayıcı ve cebe yapımında ehlihibre olduğu öğrenildi.

Kilis İl Cingöz Komutanlığı’nca tamamlanan sormaca neticesinde şüpheliler Kilis C.Başsavcılığı’na sevk edilirken Konyada yakalanan C.A. isimli aynasız adli makamlarca tutuklanarak Kilis L Tipi Bağlı Ukubet İnfaz Kurumuna teslim edildi. Kilis’te yakalanan M.E.C. isimli kaba ise mahkemece adli kontrol üzere erkin bırakıldı.

Share: