Zonguldak malumat | Başkan Bahadır, Kdz. Ereğli’nin taleplerini Milletvekili Yılmaz’a anlattı

Milliyetsever Debi Partisi (MHP) Düzce Milletvekili Beklenti Yılmaz ile MYK Üyesi Ahmet Cenk Çolak, MHP Umumi Başkanı Heybet Bahçeli aracılığıyla başlatılan “İlçe ilçe ifham ve aydınlatma” programı doğrultusunda Kdz. Ereğli ilçesine gelerek Tecim ve Uran Odası (TSO) Umumi Heyet Başkanı Arslan Bahadır ve yönetimini müzakere etti.

Kdz. Ereğli TSO Umumi Heyet Başkan Arslan Keleş, Meclis Başkanı Tasin Tanyıldız, umumi heyet ve divan üyeleri ile birlikte MHP Düzce Saylav Beklenti Yılmayan, MYK Üyesi Ahmet Çarpışma Çolak, Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk ve beraberindeki heyeti kapıda karşıladı. MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ilçe kaza gezerek vatandaşların dertleri, arzu ve beklentilerini dinlediklerini belirterek Kdz. Ereğli TSO’yu müzakere ederek sanayici ve iş insanlarını itaat etmek istediklerini söyledi. Yılmayan konuşmasında “MHP Umumi Başkanımız Oran Bahçeli’nin talimatları ile kaymakamlık kaymakamlık gezdik. Bundan sonrada karye karye gezmeye başlıyoruz. Umumi Başkanımız de Sivas’ta başlayan mitinglerimizin 5.’sini Konya’dahi yapacak. Seçimlere de 7,5 ay üzere az buçuk kaldı. 7,5 maaş zamanı yeryüzü ferah şekilde değerlendirebilmek amacıyla artık programlarımız seçme programına dönmeye başladı. Halkımızın dertlerini, taleplerini, beklentilerini dinliyoruz. Sanayici ve gelişim insanlarımızın sıkıntılarını haddinden fazla yakından strateji ediyoruz. Bu anlamda Rahman Demirtürk başkanımız ziyaretleri buradan başlattı. Bizim birlikte çorbada bire bir tuzumuz, inşaatta benzeri tuğlamız peki çabası içerisindeyiz. Siyasetteyiz, milletvekiliyiz ama sizlerin bile dostunuzuz, arkadaşınızız.” dedi.

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Düzce ve Ereğli’nin iki bitişik site olduğunu belirterek Düzce Mebus Yılmaz’ı bu anlamda ecnebi görmediklerini anlatım etti. Bankalarda esnafların yaşadıkları sıkıntılara ilgilendiren bilgiler veren Başbuğ Bahadır, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Ziyaretinizden akıbet basamak mutlu olduk. Biz sizi ecnebi namına görmüyoruz. Siz bizim bölgemizin milletvekilisiniz. Ereğli ve Düzce iki komşu site. Yıllardır alay malay gelişim yaptık, paçarız çalışanlarımız var. Sorunlarımızda birbirine benzer. Ekonomide yaşanan kavi koşullar yemeden içmeden Türkiye’birlikte değil dünyada var. Memleketimizin idaresi de en mebzul şekilde yapılmaya çalışılıyor. Kimse bu durumun ateş olmasını istemez. Topluluk İttifakı’na halkın fideist halen devam ediyor. Serencam itibariyle 7,5 kamer sonra insanlar kişi iradelerini sandıkta ortaya koyacaklar. Soylu Erki göstergelerdeki konjektürel değişiklikler bizde üstelik menfi yük oluşturuyor. Enerji maliyetlerindeki artışlar hepimizi derinden yaralıyor. Tabi hükümetin sübvansiyonu dahi tıpkı nebze rahatlatıyor. Dövizdeki artışla bu arada enflasyonda artıyor. Bugünlerde sular az buçuk daha durulmuş üzere. Şu anda aksiyon dünyasının genişlik nazik sıkıntısı paraya vurmak. Bankalara gittiğimizde ‘Kaynak namevcut, para namevcut’ deniliyor. Cumhurbaşkanımız esnafa almanak 7,5 faizli itimat açıkladı. Burada şöyle tıpkı güçlük var; bizim 2 bin 700 üyemizin 750 tanesi KOBİ’dir. Diğerleri bayağı işletmelerdir. Bizim üyelerimiz bu kredilerden yararlanamıyor. Ciro bazında bu krediler kullandırılsa, bizim üyelerimizde krediye ulaşabilecek. Esnaf odasına kayıtlı 10 çıngı tırı olan dirilik var. Örneğin bize kayıtlı tıpkı diyet uzmanı var; senede ihtimal 100-150 bin TL fatura kesiyor. Bu hiçbir şekilde krediye ulaşamıyor. Burada iş hacmi kriteri gelirse tığ akıllıcasına sonuca ulaşırız. Biz bunu TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Amme Bankaları Genel Müdürlüğüne birlikte ilettik. Onlarda bir yasa değişikliği olması gerektiğinden bahsettiler.”

Başbuğ Batur, Kdz. Ereğli kurmayı planladıkları 2. Kombinasyon Endüstri Bölgesi Projesi üzere birlik bakanlıklardan tamam aldıklarını ancak Ekincilik Bakanlığında beklediklerini belirtti. Keleş hem Kdz. Ereğli 2. OSB hem birlikte hapishane balıkçılığı projelerindeki bürokratik engellerin kaldırılması için MHP Düzce Saylav Beklenti Yılmayan’dan destek istedi. Bahadır görüşmede antrparantez Kdz. Ereğli Hükümet Konağı ile Emniyet Müdürlüğü binalarının yıkıldığını ve teferruatlı süredir yenilerinin yapılmadığını anlatım etti. Bunun üzerine MHP Milletvekili Yılmayan, Kdz. Ereğli’nin bölgenin yüce kentlerinden birisi olduğunu belirterek Hükümet Konağı ve Itimat Müdürlüğü binalarının yapımının aynı an ilk hızlandırılmasını istedi.

Ziyaret şişko ışık çekiminin peşi sıra sona erdi. – ZONGULDAK

Share: